Tudom, hogy nem aktuális a kérdés de a bécsi adventi vásáron mennyire kell jól tudni a németet?
Figyelt kérdés
2012. aug. 3. 15:20
1/7 anonim válasza:
Nem árt, bár sok magyar dolgozik kint eladóként. Azért alap szinten beszélj, van még addig idő... :)
2/7 anonim válasza:
Én kb. annyit tudtam, hogy Guten tag, meg danke schön. Ez bőven elég is hozzá. :) Az árak úgyis ki vannak írva.
3/7 ava87 válasza:
Ha tudsz köszönni, és van két kezed, amivel mutogatsz, az bőven jó. Egyébként angolul is tudnak, és rám még sose nézett senki szúrós szemmel német nyelvterületen, ha angolul kértem valamit. Németül sajnos csak pár szót tudok, bár engem ez nem szokott zavarni, sikerült már olyat is előadnom, hogy egy mondaton belül voltak német, angol és olasz szavak is, ahol az eladó olasz volt, németül tudott még, én meg ugyebár angolul. (Jó, ez nem Bécsben volt, csak eszembe jutott).
5/7 anonim válasza:
én csak angolul beszéltem nekik :D akk még egy szót sem tudtam szinte németül és olyan kis kedvesek voltak
6/7 rémuralom válasza:
Nem árt. Én tavaly voltam kint, és annyira megszoktam, hogy egész nap németül beszélek, hogy a magyar kürtőskalácsostól is németül kértem a fahéjas kürtős kalácsot. Sőt, estefelé már a barátaimmal is németül beszélgettünk, és percekig még csak észre sem vettük.
7/7 A kérdező kommentje:
Utolsó te mennyire tartod magad jó németesnek ?Hány éve tanulod?
2012. aug. 3. 19:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!