Mit jelent a hektikus szó?
nincsen idegen szavak szótáram otthon, a neten meg nem találtam :S
Köszönöm a választ(okat)
Beírod,hogy www.google.hu és az ablakba beírod a keresett szót ,vagy bármit a recepttől a hírekig, mert hogy előtted a világ.
Igen így én is megtaláltam. Én pontosan azt szeretném tudni, hogy mit jelent az, ha azt mondják, hogy [eléggé hektikusak az érzelmeipl. a másik iránt]
Ha valaki err tzdja a válaszut, légyszives írja meg!
Köszönöm!
"eléggé hektikusak az érzelmeipl. a másik iránt"
Jelentése:szívesen pofán vágná az illetőt.
:)
aki tudja , valójban mit jelent, az írja meg.
Köszike!
"ideges, nyugtalan, zaklatott" - igen, de tág értelemben is lehet használni.
Pl. "hektikusan ingadozik az izlandi gazdaság teljesítménye" = szeszélyesen, kiszámíthatatlanul, nagy ugrásokkal változik.
Szinén egy szó, amit helytelenül használunk. A hektika egy betegség. Az asztmánál enyhébb köhögési roham, vagy erős köhögés. Így tehát ha bármi más minősítésére használjuk, ( hektikus törvényalkotás stb ) akkor helyesen " hektikás" !!!
A szónak egyébként nincs más jelentése, csupán a mindennapi szóhasználatba keveredett be. ( Mint például az abszolvál szó sem azt jelenti amire használják. )
Akadozva működő, kiszámíthatatlan, változékony. Mint a köhögés :)
Az idegen-szavak.hu-n lévő jelentések, szerintem, nem pontosak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!