Ezek a vezetéknevek zsidó vagy német eredetűek?
Scheirich;Kleinmayer; Hummel; Keindl; Stark;
Ezek szerepeltek a családfánkban. Nagyon idegeneredetű nevek, még a némethez képest is. Főleg a Scheirich, ilyet még nem is hallottam. A Scheirich olyan zsidós :D
Itt egy egész oldal a Scheirich névről. Nem olvastam végig, de nem láttam zsidó utalást benne.
Amúgy van tipikus zsidó név de ezek nem tűnnek annak.
Sőt van kizárólagosan csak zsidók által használt nevek német nyelvű: A Rothschild/Grünschild vörös-cégér és zöld-cégér tipikus zsidó nevek, (gyakorlatilag) senki nem viselt színes cégér neveket a zsidókon kívül.
(Amúgy magyarban sokkal inkább találsz zsidón neveket: A Kárpáti és Szegedi és bármely olyan földrajzi nevek ami soha senki (max. király) birtokában voltak az elmúlt sok száz évben i-vel vagy y-nal kiegészítve megint csak tipikus zsidó nevek, ilyenek még a Ipolyi, Dunai, Kárászi, Tiszai, Budai és Pesti. Igaz egyes neveket ezek közül a 1948-1949-es "Szabadságháború" után jogfosztott nemesek is felvettek.)
Vannak nevek amik többségében szintén zsidókat takarnak.
Ilyenek a például a szín nevek, de ezek jelentős részét németek viselik: mint Eva Braun, vagy a Weiss-ből Fehére magyarosított német nagyanyám családja.
(Hazánkban nem jellemző: De a Levi, Kohn, Cohen és Coen mindig apai ágon zsidó felmenőkre utal.)
Erdélyi származás kivételével az ószövetség tagjainak neve mint felvett vezetéknév szintén szinte kizárólag zsidó származásra utal, mint: Ádám, Dávid, Jákob, Salamon és Gábor (Gábriel). Bár a keresztnevek mint a Albert, Balázs és Sándor is szinte kizárólag apai ágon zsidó felmenőkre utalnak.
Bár a keresztnevek mint*
Bár a keresztnevek mint vezetéknevek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!