Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Cigány szavak használatát...

Cigány szavak használatát mennyire itéled el?

Figyelt kérdés
Én egyenesen irtózom ha ilyen szavakat használnak, és sajnos anyum és tesóm is használják. Már vagy egy éve megszólom, igaz már ritkábban használják. Ha szlovák szavakat használnak, azt gond nélkül eltűröm.
2012. júl. 22. 23:50
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
Sok már annyira beépült a köznyelvbe, hogy akaratlanul is az emberek nyelvére akad, nem valami elegáns szavak, de a magyar egy élő nyelv, ezért változik. Ezzel együtt kell élni, mert valószínűleg nem lesz második nyelvújító mozgalom a jövevényszavak kipucolásához, és ha lenne sem járna nagy sikerrel szerintem.
2012. júl. 23. 00:24
 2/23 anonim válasza:
Milyenek azok a cigány szavak? :D Az én anyumék a szerb szavakat használják mert ugye itt élünk és ránk ragadt. De én jobban szeretek magyarul beszélni. És elhiszem, hogy idegesít téged mert engem is! :S
2012. júl. 23. 02:29
 3/23 beglerbég ***** válasza:
Engemet nem zavar, mer' elfogadom a masikat olyannak, amilyen. :)
2012. júl. 23. 09:44
 4/23 A kérdező kommentje:

Olyan szavakat, mint pl. A csaj az még nem gond, azt elfogadom, mert már beépült a nyélvünkbe, de pl. A meghal, pénzt stb. Szavak helyett, miért a cigány megfelelőjét használják, ezt nagyon utálom, szinte már- már undorodom tőle.

Ahogy mondtam a szlovák szavakat nem ítélem el, mert mégiscsak mi szlovákián élünk.

2012. júl. 23. 11:28
 5/23 anonim válasza:

5 éve voltam 9.-es, 28tanuló között 4 cigány osztálytársam volt!

Mostani 9.-ben kb. 5 Magyar 25 cigány! és a Magyarok közül sokan mennek ki külföldre dolgozni, stb. Cigányt ismertek aki külföldön akar dolgozni? én nem! Családi, segélyek csak a Rézműves Eleméreknek, Kanalas Albereknek, Lakatos Ármándóaknak jár! Szinte elkerülhetetlen hogy sokan átveszik a cigány szlenget és szájról szájra terjed! Nah mindegy! Kicsit belemélyedtem csak a .... kivan ezzel a helyzettel.

14 éves csigánycsaj 2 pulya! Ennyi!

2012. júl. 23. 23:17
 6/23 anonim válasza:
Én vagyok 02:29-es :) nem is tudtam, hogy a csaj szó a cigány nyelvből ered!?!! :O Hát furcsa. Azt hittem ez magyar szó. :S Bár én is inkább használom a lány szót, mi a csaj szót. :)
2012. júl. 24. 00:24
 7/23 anonim ***** válasza:

Csaj csávó lóvé duma dumál csöcs csecs putri verda

raj dili pisál kajál kaja piál pia roma sukár sudár bula séró gádzsi

2012. júl. 24. 04:49
 8/23 anonim ***** válasza:
Ezek mind cigány szavak.. De még tudnék mondani vagy 50-et ami teljesen a nyelvunk resze.. Es ne mondd mar .hogy pl. A kaja szot nem hasznalod.. Szerintem az nem alpari szo.
2012. júl. 24. 04:50
 9/23 anonim ***** válasza:
Nyista luvnya fain csór csóró kúr kúrás haver.. Ezek is
2012. júl. 24. 04:55
 10/23 A kérdező kommentje:

Amiket felsoroltál, azok közül még a havert sem használom, pisára baráti körben a hugyoznit használom, művelt körömben pedig nem használom.

És több mint a háromnegyede irritáló

2012. júl. 24. 12:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!