Mi a legjobb módja, hogy otthon bővítsük az angol szókincsünket?
Középszinten beszélek angolul, szeretnék tanulni több szót, kifejezést. Tanfolyamra nem tudok költeni, nem is szeretem őket.
Milyen módon érdemes nekiállni? Hiszen a szótárat nem lehet magolni. Sok angol sorozatot nézek angol felirattal, annak a szótárazása és tanulása jó? Esetleg angol nyelvű irodalom? Ha igen, miket érdemes olvasni, mert annak sincs értelme, hogy jóformán minden második szó gondot okoz egy regényben.
Illetve még az érdekelne, hogy különféle kifejezések fordítását hol találom meg a neten? Sztaki szótárt szoktam használni, de sok kifejezés nincs benne, amit élő beszédben használnak. Pl a nem esett messze az alma a fájától mondásnak is biztos van angol megfelelője, de ezt a szótár nem tudja. Mint ahogy a minden rosszban van valami jó ugye az every cloud has a silver lining.
Köszönöm!
angolul film/sorozatnézés az nagyon jó
meg angolul olvasni!!
Az olvasas sokat tud segiteni. A kifejezesekre meg a "define" parancsot tudom ajanlani. Egynyelvu szotarakban lehet rajuk valaszt talalni. Pl: define pot calling the kettle black. [gugliban]
Ez az oldal is hasznos: [link]
Olvass minel tobb angol nyelvu konyvet es magazint. Ha egy olyan szohoz erkezel amit nem ertesz, batran ird ki egy fuzetbe, nezd meg mit jelent es tanuld meg, ismetelgesd. A neten talalsz rengeteg oldalt, ahol a kiejtest is helyesen megtanulhatod. Csak googlezz olyasmire pl., hogy "how to pronounce". Rengeteg talalatot ki fog dobni.
Remelem segitettem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!