Hol tudok utánanézni az autóalkatrészeknek németül?
Ugye úgy, hogy ott a magyar megfelelője is.
Mielőtt valaki benyögné, hogy Google, beírkáltam már mindent, de nekem nem adott ki semmi használhatót.
Köszi!
(Sürgős lenne)
Az angolos nem rossz, köszi, csak mellé szótárazhatok :)
Arról volna szó, hogy az autó alkatrészeit (fék, kormány, ülés, motorháztető, motor, stb.) kellene tudnom NÉMETÜL méghozzá, mert állásinterjúra megyek, és ott a németemre kíváncsiak. Gyanítom, hogy egy autóipari telefonoskisasszonynak szeretnének alkalmazni engem.
Kapásból pár szó:
das Steuer = kormány
die Bremse = fék
der Motor = motor
Pl. ebben a szótárban is lehet keresgélni:
Van az a képes szótár, ami több nyelven is megvan, I love words angol, Ich liebe die Wörter németül és egy szív van a címében az ige helyett. Ebben biztos van 1-2 oldal az autóról is. Könyvtárakban elvileg megtalálható
De gondolom, neked netről kéne...
Ezeket találtam még hirtelen:
Ha egy-egy dolog nevére rákattintasz, megnyílik a csak azzal foglalkozó oldal, ahol kép is van a cuccról, így kitalálható, hogy mi az. Jobb esetben a rákattintott oldalnak magyar változata is van. Így pl. a Fahrtrichtungsanzeiger az index kell, hogy legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!