Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hol tudok utánanézni az...

Hol tudok utánanézni az autóalkatrészeknek németül?

Figyelt kérdés

Ugye úgy, hogy ott a magyar megfelelője is.

Mielőtt valaki benyögné, hogy Google, beírkáltam már mindent, de nekem nem adott ki semmi használhatót.

Köszi!

(Sürgős lenne)

2012. júl. 12. 10:46
 1/6 anonim ***** válasza:
Konkrétan miről van szó?
2012. júl. 12. 10:55
 2/6 anonim válasza:
angolul találta, ha az segít: [link]
2012. júl. 12. 11:16
 3/6 A kérdező kommentje:

Az angolos nem rossz, köszi, csak mellé szótárazhatok :)

Arról volna szó, hogy az autó alkatrészeit (fék, kormány, ülés, motorháztető, motor, stb.) kellene tudnom NÉMETÜL méghozzá, mert állásinterjúra megyek, és ott a németemre kíváncsiak. Gyanítom, hogy egy autóipari telefonoskisasszonynak szeretnének alkalmazni engem.

2012. júl. 12. 11:22
 4/6 webnyelv ***** válasza:

Kapásból pár szó:

das Steuer = kormány

die Bremse = fék

der Motor = motor

Pl. ebben a szótárban is lehet keresgélni:

[link]

Van az a képes szótár, ami több nyelven is megvan, I love words angol, Ich liebe die Wörter németül és egy szív van a címében az ige helyett. Ebben biztos van 1-2 oldal az autóról is. Könyvtárakban elvileg megtalálható

De gondolom, neked netről kéne...

2012. júl. 12. 12:47
 5/6 webnyelv ***** válasza:

Ezeket találtam még hirtelen:

[link]

[link]

Ha egy-egy dolog nevére rákattintasz, megnyílik a csak azzal foglalkozó oldal, ahol kép is van a cuccról, így kitalálható, hogy mi az. Jobb esetben a rákattintott oldalnak magyar változata is van. Így pl. a Fahrtrichtungsanzeiger az index kell, hogy legyen.

2012. júl. 12. 12:55
 6/6 A kérdező kommentje:
Húha, ezek elég morbidak. Köszönöm szépen! Zöld!
2012. júl. 12. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!