Mit jelent az a kifejezés, hogy "put your money where your mouth is"?
Figyelt kérdés
2009. júl. 10. 17:14
1/6 anonim válasza:
nem ismerem ezt a mondást, de talán valami olyasmire tudnák asszociálni, hogy ne légy önmagad ellensége.
2/6 anonim válasza:
természetesen tudnékot szerettem volna írni! :D
3/6 anonim válasza:
hát én nem tudnék erre asszociálni, pontos fordítása: "oda tedd a pénzed, ahol a szád van"
innentől mindenki arra gondol amire akar
4/6 anonim válasza:
Nagyjából: "Ne csak beszélj, hanem adj is pénzt."
Azaz: ha vmit fontosnak tartasz, akkor ne csak beszélj róla, hanem tettekben is támogasd is (főként pénzbeli adakozással).
-falcon-
5/6 Demeter Alexander válasza:
Ez az idióma a játéktermek falain belül nyert talajt. Anno Kb. azt jelentette, hogy "Tegyél rá! Fogadj, ne csak a szád járjon!" Ma már arra is használják, hogy "Váltsd tettekre a szavaidat, ne csak mondd, hogy mit kellene tenni, hanem tegyél is érte!" Ha hiszel valamiben, akkor azt ne csak szavakkal villantsd, hanem tegyél is érte. Mégis, mivel pénzről van szó, ezért gyakori olyan helyzeteknél is, amikor pénzbeli támogatásról van szó. A szádon kijövő szavak ne csak üresek legyenek, hanem legyen mögöttük pénz is, hogy támogasd azt amiben hiszel. Tegyél pénzt is a szavaid mellé. Remélem segíthettem picivel közelebb kerülni!
6/6 anonim válasza:
Tudom, hogy már régi poszt, de jó lenne, hogyha az önjelölt angol nyelvészek nem írnák ide a hülyeségüket, azzal nincs baj, ha nem tud valaki jól angolul, de akkor meg nem kell megválaszolni a kérdést, és másokat is félrevezetni ezáltal.
Put yout money where your mouth is = ne csak a szádd járjon, magyarul ne csak mondd, csináld is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!