Hogy ejtik ki a francia "tous les" és "toutes les" szavakat?
Figyelt kérdés
2009. júl. 7. 10:32
2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2009. júl. 7. 10:42
3/7 anonim válasza:
"Tu lé" és "tut lé" az oké, ha magánhangzó van utána, akkor az "s"-t "z" nek kiejtik. Tehát pl. tous les amants (tu léz aman) = minden szerető:-) vagy toutes les oreilles (tut léz orejj) = minden fül.
4/7 anonim válasza:
Nem. A „tu lé” és a „tut lé” az jó, és az „s” valóban „z” lesz, csakhogy ha az utána lévő szó mgh-val kezdődik, akkor a mgh elé mondod közvetlenül, tehát a tous les amants, nem „tu léz amãn”-nak ejted, hanem „tu lé zamãn”-nak. Vagy a másik példádnál, „tut lé zorej”-nek…
5/7 anonim válasza:
"Nem. A „tu lé” és a „tut lé” az jó, és az „s” valóban „z” lesz" - szerintem én is ugyenezt írtam, a második fele meg roppant másképp hangzik, tényleg... Egyébként nem közvetlenül az "a" elé mondom a "z"-t? hanem hol? Szőrszálhasogatás.
6/7 anonim válasza:
Hamár itt tartunk, hivatalosan egybe kell mondani:
tu lézorej
:D hahaha
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!