Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Ti miért tanultok nyelvet?...

Ti miért tanultok nyelvet? (Gimiben)

Figyelt kérdés
Mert kötelező, vagy mert szeretitek azt a nyelvet?
2012. jún. 19. 18:42
 1/7 anonim ***** válasza:
én egész életemben angolt és franciát akartam tanulni, és állandóan németet meg latint kellett. Ráadásul pocsék volt az oktatás. A német nyelvvizsgám ugyan megvan, de nem tudom használni a nyelvet. Alapvetően szerettem nyelvet tanulni, de a hihetetlen pocsékság elvette a kedvemet. Utána nem tanultam. Azért nem tanulok semmit, mert kötelező. Lesz*rom. Én a saját érdekemben, vagy a saját kedvemre tanulok, de nehezen teremtek magamnak motivációt
2012. jún. 19. 18:55
 2/7 anonim ***** válasza:
Mivel szeretem őket. Nyelvek (főleg angol, de azért német is) az egyik hobbim.
2012. jún. 19. 19:00
 3/7 A kérdező kommentje:

Egyes, sajnálom!:(

Köszi a válaszokat!

2012. jún. 19. 19:02
 4/7 anonim ***** válasza:

Első, az angol és a francia sem érdekel már?

Német-latin párosítás volt, ahol is a latint szerettem, a németet is, de nem annyira.

2012. jún. 19. 20:16
 5/7 anonim válasza:

Latint kellett tanulnom 4 évig és nagyon utáltam, el is felejtettem már azt a kicsit amit tudtam. Németet 5éve tanulok, nem nagyon szeretem a nyelvet, nem élvezem mert kötelező. Viszont angolt is tanulok, amit nagyon imádok. Azért tanulom, mert szeretem és nem csak azért mert kell. Szerintem mindenki meg tudja találni azt a nyelvet ami neki tetszik és azt megtanulni :)

16/L

2012. jún. 19. 20:17
 6/7 A kérdező kommentje:
Nekem sok nyelv tetszik, de nálam a német a nyerő.
2012. jún. 19. 20:51
 7/7 anonim ***** válasza:

Már nem vagyok gimis, de gimiben azért tanultam, mert a szüleim azt mondták, most tanuljak, mert nem tudnak nekem nyelvtanfolyamot fizetni. Azt tudtam, hogy egyetemre akarok menni, oda meg majd kell a nyelvvizsga, úgyhogy gimiben megcsináltam.

Angolt, latint és olaszt tanultam, latint és olaszt csak 2-2 évig, úgyhogy nem sokat tudok, de angolul elég jól eldumálok. És kell is, mert az egyetemen egy csomó angol anyagot adnak, jó hogy nem kell annyit szótáraznom.

2012. jún. 19. 23:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!