Miért veszik ennyire semmibe az emberek a magyar nyelvet?
"Szóval azthittem megvaltozott.de tévedtem megint csak addig voltam jó neki amig nem taliztunk.persze ak se történt semmi komolya csak puszi puszi..nemértem h amig nem tal nagyon rendes latszik rajta h komolyan gondolja,miutan tal alig ir csörget stb..szinte nem is letezem xamara,de ha én nem cs9rgetem kiakad..+féltékeny de nem vallja be.+ir h haragszom e meg ilyesmi.. S: most akarhat valamit tőlem vagy nem???"
nem mertem megszámolni a hibákat...
20/L
Én nem szeretem a rossz helyesírást, mert azt sugallja, hogy az alkalmazója nem olvasott sokat. Aki meg nem olvas sokat az legtöbbször tájékozatlan, könnyen befolyásolható, kevésbé értelmes. Persze az sem mindegy, hogy mit olvas az ember.
20/F
Szia!
Nekem ezekkel az írásokkal az a legnagyobb bajom, hogy többször futok neki, mire megértem, hogy mit akar :)
Tele van rövidítéssel, olyanokkal, amit a mai írni-olvasni nem akaró, számítógép előtt felnőtt gyerekek használnak. Hiszen ezekkel gyorsabb chatelni stb.
Van két kisfiam, még picik, de már most kezdem megszerettetni a könyveket velük, mert bár én is itt ülök néha a gép előtt, és kikapcsol ez is, de nem mérhető fel azzal, mikor egy jó könyvvel félrevonulhatok. Sajnos ez a korosztály már csak ilyen, rohanó volág, rohanó szülők, pénz, pénz, pénz, megélhetés, csak alapvető nevelés, ami futtában is megy. És ha van egy-egy kivétel, akkor ő lesz a furcsa gyerek az osztályban...
Judy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!