Hogy kell kiejteni "thriller"?
Figyelt kérdés
mert én eddig magyarban ugy hallottam hogy triller. de angolban a th-t sz-nek kell ejteni. akkor szriller?2009. jún. 29. 16:00
1/6 anonim válasza:
Sz-nek kell ejteni igen, de nem tiszta sz-nek, hanem a t és sz közötti hangot kell eltalálni. A nyelvedet a felső fogsorod mögé kell tenni, és úgy ejteni. Fú remélem leírtam érthetően..
2/6 A kérdező kommentje:
aha értem köszi:) akkor kb igy: sztriller.
2009. jún. 29. 16:20
3/6 anonim válasza:
Mivel a magyar nyelvben nincs "th" hang, ezért lehetetlen a magyar ábécé betűivel átírni a pontos kiejtést. Itt egy videó, amiben egy fickó a "th" helyes kiejtését magyarázza: http://www.youtube.com/watch?v=Ag4qoNzEH4w
1:17-től a math (matek) szóval éppen arra mutat példát, hogy a "th" nem "t" és nem is "sz", hiszen a math szót sem ejtjük sem "met"-nek sem "mesz"-nek.
4/6 anonim válasza:
Most épp aktuális. Ebben a videóban elhangzik vagy hússzor:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!