Angol nyelvben birtoklást kifejező szavakban mit helyettesít az aposztróf?
Figyelt kérdés
Pl: mother\'s name, tv\'s remote
Hogy kell teljesen, aposztróf nélkül írni?
2009. jún. 25. 17:30
1/5 anonim válasza:
Ha jól tudom a HAS rövidül le így
4/5 A kérdező kommentje:
Áááá, köszi. Igazából így belegondolva, akár én is tudhattam volna :)
2009. jún. 25. 18:27
5/5 anonim válasza:
Semmit. Azt nem tudom, hogy nyelvtörténetileg hogy alakult ki, valószínűleg a magánhangzó helyett írják, amit ugye akkor ejtünk csak ki, ha sziszegő hangra végződik a szótő (pl. bus's = basziz), ugyanúgy, mint a többes szám jelénél (dogs = dagz, buses = basziz) és az E/3-as személyragnál (goes = gouz, misses = misziz). Meg lehet figyelni, hogy a hármat ugyanúgy ejtik, de másképp írják. Talán a birtoklásnál pont azért alakult ki ez az aposztrófos írás, hogy megkülönböztessék a többes számtól (buses és bus's ugyanúgy hangzik, de mást jelent).
A "has"-hez semmi köze, legalábbis a mai nyelvben semmiképp nem írhatsz helyette "has"-t.
Csak aposztróffal helyes írni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!