A magyar nyelv japán eredetű-e?
olvastam ilyet, de szerintem szkíta, meg ilyen izét is hogy zsidó, meg hun...
ti milyeneket tudtok?
A japán annyiban hasonlít hogy ugyanolyan sorrendben írjuk a nevünket.A világon csak mi és a japánok írjuk előre a vezetéknevet.
A japánok rokon népnek tartanak.
és mé vagyunk zsidók meg óegyiptomosak?
én hun vagyok!
kérdező! te ugyan olyan vagy mint én :D nem tudom elhinni azt , hogy a finnek rokonaink, egyszerűen túl sok a különbség... Szkíta, Hun, Avar inkább őket tekintem őseinknek.. de lehet, hogy még ők sem :D mivel a magyarok már legalább 20ezer éve itt vannak a Kárpát-medencében, kerültek elő rovásírás emlékek ebből az időből.
de az biztos, hogy nekünk van a legrejtélyesebb múltunk. a külföldiek többet tudnak rólunk mint mi magunk :D
de szerintem magyar eredetű :D az egyik legősibb nyelv ha nem a legősibb
Ez a sok nyelvrokonsági marhaság jóformán mind politikai felsőbbrendűséget/alsóbbrendűséget próbál adni a magyaroknak (meg a többi nép esetén is léteznek ilyen legendák). Ugyanakkora ökörség a szkíta meg egyéb próbálkozás is, mint azok, amelyek az egyiptomiakkal meg a mezopotámiaiakkal akarnak minket összehozni csupa áltudományos, de jól hangzó és a nemzeti öntudatnak nagyon jól eső indokokra hivatkozva.
Ahogyan viszont előttem is írta valaki, ez a feltételezett altaji-uráli nyelvcsalád egy lehetséges válasz, ebbe pedig a japán is beletartozik. Úgyhogy ha nem is japán eredetű, de elképzelhető, hogy vele rokon nyelv a magyar, habár a mostani álláspont szerint a japán rokontalan nyelv és nagyon sok köze nincs is véleményem szerint a törökhöz, a magyarhoz és a többi nyelvhez (bár a nyelvészek azért egy picivel jobban értenek hozzá mint én, úgyhogy nem kérdőjelezem meg amit mondanak).
ma 17:21
Téves! Még a kínaiak és a koreaiak is ilyen névsorrendet használnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!