Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Angol szöveg és fordítások....

Angol szöveg és fordítások. Mit gondoltok?

Figyelt kérdés

A szöveg a következő:

"Every person is a book with thousands of pages and on each lies an irreparable truth."

Mit gondoltok, melyik a helyes fordítás, ami a szöveg mondanivalóját legjobban, legszebben visszaadja?

1:

Minden ember egy könyv ezernyi oldallal, és minden sorban ott rejlik egy pótolhatatlan mivolt.

2:

Minden ember egy könyv ezernyi oldallal, és minden sorban ott rejlik egy pótolhatatlan valóság.

3:

Minden ember egy könyv ezernyi oldallal, és minden sorban ott rejlik egy megváltoztathatatlan valóság.

4:

Minden ember egy könyv ezernyi oldallal, és minden sorban ott rejlik egy megváltoztathatatlan döntés.

Vagy persze lehet újat is írni.

Danke schön.

2012. ápr. 11. 16:04
 1/5 anonim ***** válasza:
Egy dolgot nem értek. Hogy került a fordításba az a "sorban"? Az oldalakon van "irreparable truth" A truth amúgy igazságot jelent irreparable meg visszafordíthatatlan
2012. ápr. 11. 16:23
 2/5 anonim ***** válasza:

Szerintem így a legjobb

Minden ember egy több ezer oldalas könyv, melynek minden egyes sorában ott rejlik egy megváltoztathatatlan igazság.

2012. ápr. 11. 16:52
 3/5 A kérdező kommentje:

Tudom, de valóságot is jelenthet a truth. És ez ide jobban apsszol.

A sor, nos, nem tudom, miért írtam, de az üzenet szempontjából nem lényeg. De ksözi az észrevételt, hogy hogyan lett page sor......?

2012. ápr. 11. 17:12
 4/5 A kérdező kommentje:
Megváltoztathatatlan, igen, de az igazság.... Nem tudom, igazából a döntés fejezné ki amgyarul a legjobban, azt, amit az nagol üzen. Persze, szó szerint nem ezt jelenti.
2012. ápr. 11. 17:14
 5/5 Tóth Bulcsú ***** válasza:

Scary fordítása nagyon tetszik, én arra szavaznék.

De ferdítettem én is egyet, hátha az elnyeri a tetszésed :D

Minden ember hasonló egy több ezer oldalas könyvhöz, melynek lapjaira megmásíthatatlan igazságokat/szabályokat írtak.

2012. ápr. 11. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!