Cserediákság Dél Amerikában? Veszélyes?
Köszi a választ!:) Igen tudom hogy portugál, de nagyonsok városban a spanyol is anyanyelvnek számít állítólag.
Mexikóról nemrég olvastam hogy napi 50embert ölnek meg állítólag...szerintetek ez igaz lehet?:/
Óriási különbségek vannak ezek között az országok között. Mondjuk egy Argentína és egy Dominika kb. annyira eltér egymástól, mint Románia és Svédország.
A közbiztonság európai mércével a legtöbb helyen rossz. A közbiztonságnak nincs mértékegysége, de jó indikátora mondjuk a gyilkosságok gyakorisága. Magyarországon ez 100 ezer főre évente 1,5 fő, az USA-ban pedig 5. Ugyanez Latin-Amerikában:
Mexikó: 18
Brazília: 23
Argentína: 5,5
Chile: 1,7
Bolívia: 9
Panama: 20
Honduras: 67
Dominika: 24
Paraguay: 12
Ez alapján Chilében európai szintű közbiztonság van. Hogy a lopásokkal vagy rablásokkal mi a helyzet, az persze más kérdés. Chile egyébként sok szempontból a legfejlettebb ország a térségben mostanában, és eléggé "európai" ország sok szempontból (pl. a lakosság összetétele).
Tehát ha a biztonság fontos, akkor Chile mellett döntenék a helyedben.
A világ 500 legjobb egyetemének listájára (ahol Magyarországnak 3 egyeteme van), Mexikó, Argentína és Chile tudott felkerülni 1-1 intézménnyel, Brazília pedig 4-gyel. Tehát ha az oktatás színvonala is érdekel, ezt is vedd figyelembe.
Ez is érdekes:
Szia ! Mexikóba semmiképp se menj! Van egy mexikói ismerősöm aki attól retteg hogy bármikor megölhetik... Pedig a turisták által felkapott Cancún környékén lakik...
Brazília portugál nyelvű idegennyelveket nem igazán beszélnek... elvileg a legbeszéltebb idegen nyelv a spanyol de azt se beszélik túl sokan,angolul meg kb senki. Szerintem Argentínába, Chilebe vagy Dominikára menj. Megkérdezhetem hogy milyen cserediákságra pályázol?:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!