Mit jelenet az hogy például nagyon helik vagytok együtt? Magyarul mi az a heli?
Figyelt kérdés
Lehet csak én vagyok ennyire lemaradva de nem tudom :$2009. máj. 17. 17:39
1/5 anonim válasza:
Én úgy értem, hogy nagyon helik vagytok együtt. (vagyok helyett vagytok) Így már hallottam "idiótanyelven", hogy helik = helyesek és akkor beleillik a szövegkörnyezetbe is.
2/5 anonim válasza:
Az egy idióta kreténség, minden kétséget kizáróan. :)
3/5 anonim válasza:
Ez valami plázacica nyelv. Húsdarálóba az összes olyannal, aki talizik, telcsizik, üzizik és egyéb ilyen nyelvújító kreténségeket csinál. Hova lesz így a magyar nyelv?
4/5 anonim válasza:
A nyelvújítással nincs gond. Hanem azzal, hogy bedugja a telcsit a tölcsire. :)
5/5 anonim válasza:
Ez csak azt jelenti, hogy minden idióta nyelvújító akar lenni! A "heli" egyébként helyeset jelent, ami a szövegből ki is derül. Lehet, hogy nem jól gondolom, de azt hiszem, hogy az eredetét is tudom. A "helyes" szót régebben, tájszólással mondták úgy, hogy "heles". Ezt lefordítva gügyögős "plázacicásra": heli. Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!