Miért fontos, hogy megőrizzük a magyar nyelvet?
Figyelt kérdés
(kifejtenétek, hogy számotokra miért is..., vagy akár általánosságban)2011. dec. 3. 20:53
2/10 anonim válasza:
Ezt komolyan kérdezed? Miért milyen nyelven szeretnél beszélni? Különben is a magyar nyelv az egyik legszebb.
3/10 anonim válasza:
Mert ez a származásunk , kultúránk része.Sok külföldi magyart ismerek és az ott született gyermekeiknek 2 anyanyelve van magyar és angol , német vagy ami az ország nyelve.
4/10 anonim válasza:
Van egy tippem: talán mert MAGYAROK VAGYUNK?!
5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, ebből egy normálisra sikeredett... És aki, szemrehányást tett... Annak nem tudok mit mondani, én azért tettem fel ezt a kérdést, mert kíváncsi voltam arra, hogy kinek mit jelent. Természetesen nekem is meg van a saját véleményem erről.. De ahhoz, hogy a feladatom elkészítsem más véleményére is kíváncsi voltam..
2011. dec. 3. 21:42
6/10 anonim válasza:
A magyar nyelv ősi nyelv,mondatszerkezete sajátos,mely különleges gondolkodásra teszi,teheti képessé beszélőjét.Nem véletlen,hogy legtöbb Nóbeldíjas tudósunk magyar akcentussal beszéli az angolt.Egyes elképzelés szerint elképzelhető,hogy egyszer a magyar lesz a tudományok nyelve.Bár én a magyar nyelven íródott költészetünkre is rendkívül büszke vagyok.Tőlünk árnyaltabban,szebben, senki sem tud egy gondolatot kifejezni.
7/10 anonim válasza:
Mindenkinek a saját anyanyelve a legszebb..
8/10 Zenon válasza:
,,Nyelvében él a nemzet."
Úgy gondolom,hogy édes anyanyelvünk megőrzése egyben saját etnikai hovatartozásunk és identitásunk fő meghatározója.
A magyarságot (mint minden más népet) a magyar anyanyelviség tartja meg nemzetnek.Nagyon fontos örökségünk.
10/10 anonim válasza:
A saját kultúránk része, ezért ha védjük, akkor a saját kultúránkat is védjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!