Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A "München" szót miért ejtik...

A "München" szót miért ejtik sokan MünKennek?

Figyelt kérdés
Van valami nyelvjárás, ami szerint így kell, vagy simán nem tudják, hogy kell kiejteni? Az utóbbira gondolok, de most elbizonytalanodtam, mert beszéltem egy, németül tolmácsszinten beszélő emberrel, aki szintén így ejtette ki.
2011. okt. 2. 10:00
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Nemetorszagban is eltero kiejtesek vannak. Ha elmesz Baden kornyekere ott a ch az s hanghoz hasonlit, Berlinben meg inkabb a k hanghoz. Minek kell ezen fennakadni? Nincs olyan hogy tokeletes kiejtes.
2014. febr. 26. 15:18
 12/13 anonim válasza:

Inkább ty-szerűen, nem tudom, hogy számít, hogy félig német vagyok. Itt van link kiejtésről.

https://www.youtube.com/watch?v=Z2v3Iig82Is

Nem tudom, miért ejtik Münkennek a magyar és néha angol adókon. Nekem ez olyan, mint a rizs vagy rizsa közti különbség. Parasztos.

2015. febr. 16. 00:14
 13/13 anonim ***** válasza:

Gondolom az lenne a lényeg, hogy a mün-k-ty-h-eniek hogy mondják szépen...

Mármint az őslakosok.

A műveltebbek és az átlag...

2022. máj. 26. 17:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!