Melyikből melyiket? Fkhhlakfgfherirhlgdslghdklhbfgligh
Üdv!
Szlávból vagy az oroszt tudom ajánlani, vagy a lengyelt. Előbbit azért, mert talán a legegyszerűbb szláv nyelv, utóbbit pedig azért, mert szeretem (mondjuk az oroszt mégjobban). :) Nyelvtanuk 80%-ban megegyezik, de a szókincs terén is igen jelentős átfedés figyelhető meg.
Újlatinból a franciát szokás elsőként említeni, mert az a leghasznosabb, de mivel te nem munkára keresel nyelvet, hanem hobbiból, így azt mondom, abba kezdj bele, amelyik a legjobban tetszik. Amit nem árt hozzátenni az az, hogy a spanyolra a "világ legegyszerűbb nyelve" jelzőt szokás alkalmazni, ami viszont egyáltalán nem igaz, magyar anyanyelvűként legalábbis semmi szín alatt sem.
Germán nyelvek közül az angol vagy a német alapvetőnek mondhatók. Északi germán nyelvek közül én a feröeribe vagy az izlandiba kezdenék bele, főleg akkor, ha téged is érdekel az északi mitológia. Az mondjuk mindenképpen hozzátartozik, hogy ezeknek igencsak rafinált a kiejtése és a helyesírása, csakúgy, mint az angolnak, nyelvtanuk pedig jóval bonyolultabb annál.
Szláv: orosz (elég könnyű)
Germán: angol (később esetleg német)
Újlatin: spanyol (később francia, bár az elég nehéz)
Skandináv: svéd (később az angol+svéd jó lesz a némethez)
Az indoeurópai egy nyelvcsalád. Tehát a magyar mellett baszkul, angolul és máltaiul kell tanulnod.
A szláv/újlatin/germán/skandináv kategóriák esetén értelemszerűen az orosz-francia-angol-svéd, vagy ha tudsz angolul, az orosz-francia-német-svéd a megfelelő választás, mert ezeken a nyelveken lehet a kategóriájukon belül a legtöbbet művelődni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!