Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Csak engem zavar és idegesít...

Csak engem zavar és idegesít a sok helyesírási hiba?

Figyelt kérdés
Szeretném megtudni,hogy csak én vagyok kiakadva azon,hogy itt olvasom az emberek tanácsát,történetét,és főleg a kérdéseket amik tele vannak helyesírási hibákkal...Nem arra gondolok,amikor valaki ír,és véletlenül lemarad egy betű(ilyen mindenkivel előfordul) hanem olyan hibákról amitől frászt kapok!!! PL: töbiek, soksszor, komojan ,mingyárt....vagy esső (hogy valaki az esőt 2 ss-el írja az már nagyon gáz....akárcsak a többi....) Ilyenkor kiakadok,hogy 14-15 évesen a legnagyobb gond az,hogy lefeküdjön-e a sráccal/lánnyal de helyesen írni nem tud!!Vagy én vagyok ennyire nehéz eset???
2009. ápr. 22. 14:23
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Engem mindenféle nyilvános fórumon idegesít a helyesírási hiba (tv híradó feliratozása, reklámok, akciós újságok). A munkahelyemen is megkaptam már, hogy "nagy nyelvész" (mert a stilisztikai hiba, a helytelen szóhasználat, etc. is nagyon zavar)

Amitől falra mászok az a: mindíg, muszály, kissebb...;

de itt már olyan durva dolgokat is olvastam, mint: aszt, itten, álít...brrrrr!

2009. ápr. 22. 16:09
 13/20 anonim ***** válasza:
81%
Bocsi, de te sem írsz helyesen! Engem ez zavar. :)
2009. ápr. 22. 16:21
 14/20 A kérdező kommentje:
Előttem író!Én hol rontottam el???Keresem de nem találom....
2009. ápr. 22. 18:48
 15/20 anonim ***** válasza:
A "mindig"-gel mi a baj?
2009. ápr. 23. 08:45
 16/20 A kérdező kommentje:
A mindig szó az jó de aki tegnap 16.09-kor írt az nem a mindig szót kifogásolta hanem a mindíg...vagyis sokan hosszú í-vel írják...gondolom ezt akarta írni...mert én úgy látom....
2009. ápr. 23. 16:12
 17/20 anonim ***** válasza:

igen: MINDÍG-ET ÍRTAM

köszi

2009. ápr. 24. 14:19
 18/20 anonim ***** válasza:

Itt rontottad el:

"és főleg a kérdéseket amik tele vannak"

Helyesen: "és főleg a kérdéseket, amik tele vannak"

"és véletlenül lemarad egy betű(ilyen mindenkivel előfordul) hanem olyan hibákról amitől frászt kapok"

Helyesen: "és véletlenül lemarad egy betű (ilyen mindenkivel előfordul), hanem olyan hibákról, amiktől frászt kapok"

"hogy valaki az esőt 2 ss-el írja az már nagyon gáz"

Helyesen: "hogy valaki az esőt 2 s-sel írja, az már nagyon gáz"

"lefeküdjön-e a sráccal/lánnyal de helyesen írni nem tud"

Helyesen: "lefeküdjön-e a sráccal/lánnyal, de helyesen írni nem tud"

17/L

2009. ápr. 24. 21:11
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok! Én is teljesen egyetértek a kérdés feladójával és az összes válaszolóval. Nekem speciel az a kedvencem, amikor kérdőjelet tesznek egy kijelentő mondat végére. Példa: "Józsi megkérdezte, hogy mit csinálok én itt?" Na ez így egy baromság. Ilyenkor a főmondathoz kell, hogy igazodjon a mondatvégi írásjel, tehát ez, amit most példának írtam, azt jelenti, hogy arra kérdezek rá a kérdőjellel, hogy "megkérdezte". Ez hülyeség, mert az első mondat a főmondat, a "megkérdezte" egy kijelentés, tehát pont kell a végére. "Józsi megkérdezte, hogy mit csinálok én itt."

A gáz az, hogy ezt már szinte az összes kiadó elfelejti, és könyvekben is a félreértelmezett változatot lehet csak olvasni.

¤¤¤

2009. ápr. 25. 09:20
 20/20 anonim ***** válasza:

Én rigolyás vagyok. A kedvencem amikor valaki azt írja a vagyok helyett, hogy vok, meg a nagyon helyett a naon-t használják.

Ja és a muszály nagyon gyakori... Az emberek lusták és hülyék. :D

2009. máj. 31. 17:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!