Hogy hívják az ilyen szavakat, amiket ha megfordítunk is ugyan azt a szót kapjuk?
2011. aug. 17. 20:09
2/7 anonim válasza:
Úúú erre én is kíváncsi vagyok, mert ilyet még nem láttam, csak azt ami visszafele olvasva is ugyan az. :D Ez tök jó!
4/7 anonim válasza:
Ez nem szókérdése, hanem betü stílus.
Nem hiszem, hogy van rá szó, hisz ez csak stilisztikai, rendesen írva nem lenne pont az m alatt és az A se lenne olyan.
Ha van is rá szó, akkor sem nyelvészeti szakszó.
5/7 anonim válasza:
6/7 anonim válasza:
a palindrom az, hogy visszafelé olvasva is ugyanaz, pl. a 'görög' szó, vagy ha most nem akadunk fenn a szóközökön, akkor mint az "indul a görög aludni" mondat.
Szóval ami a képen van, az nem palindrom, de hasonló cucc.
Az anagramma meg csak annyi, hogy átrendezzük a betüket, szóval az sem az.
nem tudok róla, hogy az ilyennek külön neve lenne
7/7 A kérdező kommentje:
AMBIGRAMMA a neve! Palindrom hivatkozásban megtaláltam! Köszönöm a segítségeteket! :)
2011. aug. 17. 22:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!