Hogy helyes? 1-jén, vagy 1. -jén?
Nem tudom, hogy töröltek-e egy hozzászólást, vagy From Oz-nak szántad, de szerintem nem akart "bunkó" lenni...
Mi még úgy tanultuk, hogy "szám"-án/én (pont nélkül). Ez a "-jén" nekem is új volt, pedig utánanéztem, és tényleg ez a jó, ha "elseje" a szóbanforgó dátum. Hát, igen, mi már régen jártunk iskolába - úgy látszik :-((((
Koszi Utolso!
En is ugy tanultam, hogy "en". 1-est kaptunk volna, ha "jen"-t irtunk volna akkor. Nekem meg indig az "en" jobban mutat. De, tenyleg, miert kell ujbol irni a helyesirasi szabalyokat?
Mert a nyelvünk élő nyelv (nem "holt", mint a latin pl) - szerencsére :D
És mint olyan, folyton változik, és sokszor a szabályok "hódolnak be" a használatnak...
De arról lehetne vitázni - ahogy ezt a nyelvészek meg is teszik - hogy leíró vagy előíró nyelvtannak van-e értelme, illetve ha előíró nyelvtanról van szó, akkor milyen gyakran kellene hogy kövesse a leíró nyelvtant... (van-e értelme egy emberöltőn belül 5x változtatni bizonyos szabályokat pl...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!