Mi Csíkszereda Román neve?
Figyelt kérdés
2009. ápr. 4. 08:27
2/13 anonim válasza:
akkormár teis kikereshetted volna neki;)
Miercurea Ciuc
3/13 anonim válasza:
Így van, és a kiejtése: Mjérkurjá Csjuk
4/13 anonim válasza:
Utolsónak: nem pontosan...inkább miérkuréá csiuk:)
Üdv,
egy csikszeredai
5/13 anonim válasza:
CSUKOSOK vagytok :))
egy Gyergyoszentmiklosi
6/13 anonim válasza:
Kedves csíkszeredai,
azért írtam j-vel, mert tapasztalatom szerint a magyarországiak nem ismerik a román ejtési szabályokat (nincs honnan, ugye), és ezért hajlamosak í-nek ejteni azt a hangot, ami tulajdonképpen az i és a j között van. :)
egy marosvásárhelyi :)
7/13 anonim válasza:
De egy eszméletlen hülye van neki Románul :D Kábé mint Szekszrád...volt h Kecskeméten voltam.. és volt ilyen város térkép :D Túristák lesték... és próbálták kimondani a neveket a városoknak. elkezdtem nevetni a szekszárdon xD mert valami szííekszard vagy mi volt XD nézett rám.. Odamentem és rámutattam és mondtam,hogy SZEEEKSZÁÁÁRD :D így lesett. majd megszólal a férje: SEX? XD akkorát nevettem XD
8/13 anonim válasza:
é helyett inkabb e kiejtessel mierkureá csuk
9/13 anonim válasza:
a román nyelvben nincs olyan, hogy e.
10/13 anonim válasza:
Én tudom, én tudom
Ott lakok
a Megoldáááás:
Miercurea-Ciuc
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!