Hogy ejtik az "accepted"-et?
21:46: [US: ·ʌks'ept·ʌd ] <-- Ez mi? :D
Az két kis házikó előtt "lenyelik" a magánhangzót. Ellenben ahol a felső aposztróf van, oda kerül a hangsúly. Egyébként fonetikai jel a neve, érdemes ismerni, mert egyértelműen jelzi, hogy kell kiejteni a szót. Latin betűkkel úgy lehetne leírni, hogy ögzeptid vagy gzeptd (k-ból g lesz, a zöngésség szerinti hasonuláshoz hasonlóan), csakhogy egyik verzió sem takarja a pontos kiejtést. Mert pl. a magyar a szó elejére teszi a hangsúlyt, holott ennél a szónál határozottan a második c hangsúlyos.
És amúgy egyáltalán nem ugyanúgy ejtik a két helyen a szót, pont azért, mert az amerikai "lusta" és lenyeli a hangokat.
Mindenesetre köszi mindenkinek a lepontozást, gondolom mindenki szuper fonetikus, akik mögött elbújhatok.
köszönöm a válaszokat :)
nekem se tetszik az a K benne, de hát ha így ejtik mit lehet tenni... :P
Hát én több éve nézek angol nyelvű filmeket és élő beszédben szinte alig hallani a K-t.
Nem hagyom magam, hogy így lepontoztatok :D
Az "alig" nem egyenlő azzal, hogy "egyáltalán nincs ott" :D Az alig már azt jelenti, hogy igenis létezik és ezt te is bevallod :)
(Részemről téma lezárva, bocsánat ha szúrkálódtam, nem feltétlenül szándékos volt) :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!