Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogy lehet, hogy Timi a...

Hogy lehet, hogy Timi a csillag születikben itt született és nem tudja jól a nyelvet?

Figyelt kérdés
Azt mondta, h Pesten született és 16 éve él Magyarországon. És ö is 16 éves!!! És elég gyengén beszéli a nyelvet, amikor beszélt sokszor akadozott, és mondta is, hogy sokan kijavítják a nyelvben. Hát ez, hogy lehet?
2011. máj. 9. 22:24
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg otthon csak kínaiul beszéltek hozzá.
2011. máj. 9. 22:33
 2/8 anonim ***** válasza:
40%
...és te beszélsz olyan jól kínaiul, mint Ő magyarul??
2011. máj. 9. 23:33
 3/8 anonim ***** válasza:
58%
Miért kéne olyan jól beszélnie? Ő nem kínai.. Nem tudom ki ez a timi, de gondolom kínaiak a szülei, de ha 16 éve ott él, akkor jobban kellene tudnia magyarul, mint kínaiul. Én is jobban tudok angolul, mint magyarul (de azért magyarul is jól:D)
2011. máj. 10. 00:16
 4/8 A kérdező kommentje:

A második hozzászólónak gratulálok!

Én sok gyereket ismerek akikhez a szülők a saját anyanyalvükön nem beszélnek csak angolul meg egy másik nyelven, és ugy vannak vele, hogy majd az oviba megtanulják az anyanyelvet, és lám tökéletesen tudják. Szóval Timivel valami nem stimmel, hogy itt született itt él és nem tudja a nyelvet... ez teljesen meghökkentett amikor néztem a müsort

2011. máj. 10. 06:37
 5/8 anonim ***** válasza:
15%

Vele nem stimmel valami??

Talán irígy vagy rá és NEM KICSIT!

Ő már most egy sztár!

Te meg továbbra is egy senki!!!!!!!!!!!!

2011. máj. 10. 22:54
 6/8 anonim ***** válasza:
Szerintem még mindig egy senki:)
2011. máj. 11. 06:40
 7/8 A kérdező kommentje:
tenyleg szepen enekelte a magyarorszagot es nem vagyok ra irigy, de azert aki egy orszagban szuletik es ott is lakik annak perfekt tudnia kellene a nyelvet. Amugy engem nem zavar ha nem jol mondja vagy valami csak nem ertem hogy lehet, h nem perfekt.. de hat te okos vagy es tudod h en irigy vagyok :))
2011. máj. 11. 08:31
 8/8 anonim ***** válasza:

Nem tudom mi ezen olyan furcsa!

Én minden nap látok a TV-ben olyan embereket, akik nem bevándorlók, szóval már generációk óta itt laknak, és mégis makognak össze vissza, nem lehet érteni a beszédüket.

Azért mert olyan közösségben élnek…

Szerintem valószínűleg a szülei csak kínaiul és esetleg angolul beszélnek hozzá. A barátai szintén kínaiul. A kínaiak pedig már olyan sokan vannak, hogy van kínai iskola Budapesten, szóval valószínű a suliban is keveset beszél magyarul.

Van kéttannyelvű kínai-angol iskola Budapesten. Szóval akkor mikor tanult volna meg jól beszélni magyarul?? A kínaiak elég zárt közösséget alkotnak és lehet, hogy napi szintén egyáltalán nem kell magyarul megszólalnia.

2011. máj. 11. 10:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!