Mit jelent a kifejezés "I are"?
Az "I are" rossz nyelvtannal van írva mégis egyre több helyen olvasható pl. dalcímben, újságcikkben stb. Van valamilyen speciális jelentése, szlengből származik stb.? Tudja valaki a választ?
Előre is köszönöm.
ez ilyen gagyi beszéd :D a macskás képeken szoktak ilyenek lenni :D
I are kitten
Me want cookie
I eated cookie meg egyéb nyelvtanilag teljesen rossz mondatok , csak így aranyosabb :D
Ez nyelvtanilag rossz :). Beszélt nyelvben használhatnád ilyen underground körökben az "I am" helyett, de angolórán kerüld, ha nem akarsz piros áthúzásokat a fogalmazásaidba. :) A "The way I are"-ra konkrétan paródia is készült, ajánlom figyelmedbe, amennyiben rendelkezel némi angol tudással a szöveg megértéséhez. Linkelem :).
Az ún. beágyazott kérdéseknél használják pl:
- You are hungry, aren't you? (Éhes vagy, ugye?)
- We are friends, aren't we? (Barátok vagyunk, ugye?)
ÉS
- I am here, aren't I? (Itt vagyok, nem? --> Nem látod, hogy itt vagyok?)
ÉS
- I am not lazy, are I?
- I am not lazy, are I? Am I?
Beagyazott kerdes vagy nem, gagyi, nyelvtanilag helytelen.
Egyebkent a "me want cookie" pela, a nem angol anyanyelvuektol van veve. Igy beszelnek, ha nem tanultak a nyelvtant.
Timbaland második "kislemeze" a második albumáról pont a helytelen nyelvtanáról ismert - részeben. Azt azért érdemes megjegyezni, hogy úgymond "nem helyes" nyelvtant ok nélkül soha nem használnak, mindig vmi féle megdöbbentés, figyelemfelhívás van mögötte (angol anyanyelvű esetében)...
Pl "I'm loving it" -szintén MacD. kampány része.
De az "are" használata egyes sz. első személyben (question tag-ek esetében főleg, ahogy már előttem is írták - egyáltalán nem helytelen!!!, sőt) nem újszerű, inkább úgy fogalmaznék, hogy eltűnőben van. Persze az egy más kérdés, hogy mit tekintünk nyelvtanilag "helytelen"nek... Ami nem megszokott?
Nem mindegy, hogy leíró, vagy generatív nyelvészet oldaláról közelítjük meg a kérdést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!