Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit jelent a kifejezés "I are"?

Mit jelent a kifejezés "I are"?

Figyelt kérdés

Az "I are" rossz nyelvtannal van írva mégis egyre több helyen olvasható pl. dalcímben, újságcikkben stb. Van valamilyen speciális jelentése, szlengből származik stb.? Tudja valaki a választ?

Előre is köszönöm.

2011. márc. 23. 13:45
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
The way I are? Én is elgondolkodtam rajta
2011. márc. 23. 13:54
 2/15 anonim válasza:
Ezzel már én is találkoztam. Fogalmam sincs, de eléggé bántja a fülemet :D
2011. márc. 23. 14:10
 3/15 anonim ***** válasza:

ez ilyen gagyi beszéd :D a macskás képeken szoktak ilyenek lenni :D

I are kitten

Me want cookie

I eated cookie meg egyéb nyelvtanilag teljesen rossz mondatok , csak így aranyosabb :D

2011. márc. 23. 14:45
 4/15 anonim ***** válasza:
Én se tudom, de személyes névmásoknál a Mi Ti Ők-nek a képzője(vagymilye), there után pedig are-t többesszám esetében használunk. Szerintem ez arra enged következtetni, hogy a királyi többes e/1. De magam sem hiszem el:D
2011. márc. 23. 14:47
 5/15 TWIO ***** válasza:

Ez nyelvtanilag rossz :). Beszélt nyelvben használhatnád ilyen underground körökben az "I am" helyett, de angolórán kerüld, ha nem akarsz piros áthúzásokat a fogalmazásaidba. :) A "The way I are"-ra konkrétan paródia is készült, ajánlom figyelmedbe, amennyiben rendelkezel némi angol tudással a szöveg megértéséhez. Linkelem :).

http://www.youtube.com/watch?v=Mj6QqCH7g0Q

2011. márc. 23. 15:31
 6/15 anonim ***** válasza:
69%

Az ún. beágyazott kérdéseknél használják pl:

- You are hungry, aren't you? (Éhes vagy, ugye?)

- We are friends, aren't we? (Barátok vagyunk, ugye?)

ÉS

- I am here, aren't I? (Itt vagyok, nem? --> Nem látod, hogy itt vagyok?)

ÉS

- I am not lazy, are I?

2011. márc. 23. 18:56
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

- I am not lazy, are I? Am I?

Beagyazott kerdes vagy nem, gagyi, nyelvtanilag helytelen.

Egyebkent a "me want cookie" pela, a nem angol anyanyelvuektol van veve. Igy beszelnek, ha nem tanultak a nyelvtant.

2011. júl. 1. 15:58
 8/15 anonim ***** válasza:
Az "I'm not lazy, am I?", a másik meg "I'm lazy, aren't I?", de ez nyelvtanilag helyes.
2011. júl. 1. 16:23
 9/15 anonim ***** válasza:
Ez az Én vagyok Menyusból van. :D
2011. júl. 1. 17:36
 10/15 anonim ***** válasza:

Timbaland második "kislemeze" a második albumáról pont a helytelen nyelvtanáról ismert - részeben. Azt azért érdemes megjegyezni, hogy úgymond "nem helyes" nyelvtant ok nélkül soha nem használnak, mindig vmi féle megdöbbentés, figyelemfelhívás van mögötte (angol anyanyelvű esetében)...

Pl "I'm loving it" -szintén MacD. kampány része.

De az "are" használata egyes sz. első személyben (question tag-ek esetében főleg, ahogy már előttem is írták - egyáltalán nem helytelen!!!, sőt) nem újszerű, inkább úgy fogalmaznék, hogy eltűnőben van. Persze az egy más kérdés, hogy mit tekintünk nyelvtanilag "helytelen"nek... Ami nem megszokott?

Nem mindegy, hogy leíró, vagy generatív nyelvészet oldaláról közelítjük meg a kérdést!

2011. júl. 2. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!