Hogyan helyes: örömet vagy örömöt?
Figyelt kérdés
Számomra mindkettő helyesnek tűnik, és nagyon gyakori mindkét eset. Örülnék, ha egy hozzáértő felvilágosítana. Előre is köszönöm!2011. márc. 20. 22:24
2/5 anonim válasza:
Itt már volt erről szó: http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__helyesiras__100660..
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a linket, nem tudtam, hogy már fel volt téve, pedig kerestem, ezek szerint rosszul. Így már világos :)
2011. márc. 20. 22:55
4/5 anonim válasza:
Mindkettő helyes. Az "örömöt" a normális, hétköznapi stílusú, az "örömet" népies(kedő), régies(kedő) vagy hiperkorrekt.
5/5 anonim válasza:
kinek mi a hétköznapi stílus?nekem pl inkább az 'örömöt' hangzik furcsán mert nem azt szoktam meg a környezetemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!