Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogy van németül, hogy "Nincs...

Hogy van németül, hogy "Nincs semmi a tévében. "?

Figyelt kérdés
Mármint angolul "There's nothing on TV.", de németül nem tudom, hogyan kell mondani. "Es gibt nichts ?? Fernseher", vagy van rá valami más kifejezés?
2011. márc. 15. 11:41
 1/5 anonim ***** válasza:

Nichts ist in der Fernseher...

(Nichts=semmi, ist=van, in=-ban,-ben, der Fernseher=tv)

Szerintem így van, de ez nem biztos. Pár hónapja tanulom csak a németet. :) 14/L

2011. márc. 15. 12:26
 2/5 anonim ***** válasza:

Es gibt im Fernsehen nichts.

vagy: Im Fernsehen gibt es nichts.

Hogy a kezdő nyelvtanulónak egy kicsit segítsek:

"der Fernseher" csak a TV készüléket jelenti, ugyanúgy, mint a das Fernsehgerät, vagy a ritkábban használatos der Fernsehapparat.

Valami még nem volt jó, de most nem látom az ő válaszát.

2011. márc. 15. 12:31
 3/5 anonim ***** válasza:

Szóval az "in der Fernseher" nem csak a tartalom miatt nem jó, hanem "hol?" kérdésre részes esetet használunk, tehát a "der" helyett "dem" lett volna jó.

Az "ist" segédige, amit főéeg névszói állítmány mellett használunk, pl. Er ist Schüler. Sie ist hier. Es ist kalt. stb. A létezést "es gibt" szerkezettel fejezzük ki. "Van" (létezik): Es gibt. Itt az "es" az alany.

Pl. Van (létezik) itt egy szálloda? - Gibt es hier ein Hotel? Ja, es gibt. Igen, van. És hol van? Und wo liegt es? (a "van" helyett inkább a "liegt", "steht", "hängt" igéket szeretik használni.

Különben örülök neki, hogy próbálkoztál a válasszal, tedd ezt máskor is, és akkor kiderül, hogy mit nem tudsz, és segítünk, kijavítjuk a hibáidat.

2011. márc. 15. 12:39
 4/5 A kérdező kommentje:
Á, köszönöm a válaszokat. Ja, igen, erre is kíváncsi lettem volna, hogy "am Fernsehen" vagy "im Fernsehen", de már tudom. Kár, hogy a suliban ilyeneket nem tanulunk, így csak magamtól tudok utánanézni meg következtetni dolgokra angolból vagy magyarból.
2011. márc. 15. 13:09
 5/5 anonim ***** válasza:
...vagy megkérdezed tőlem, esetleg tudok rá válaszolni.
2011. márc. 15. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!