Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mi a különbség az "only" és a...

Mi a különbség az "only" és a "just" között?

Figyelt kérdés
Vagy ez is olyan mint az "also" és a "too", hogy ugyanazt jelentik, csak máshol helyezkednek el a mondatban?
2011. febr. 28. 18:49
 1/7 anonim ***** válasza:
93%
Nem. Vannak olyan helyzetek, amikor csak only-t, és vannak olyanok, mikor csak justot használhatsz. Emellett az only hangsúlyosabb - előző mondatomnak pl. mindkét felét only-val fordítanám, az amolyan kizárólag jelentésű, míg a just ennél gyengébb.
2011. febr. 28. 19:01
 2/7 anonim ***** válasza:

Az elsőt kiegészíteném azzal, hogy a just pl. igazságost is jelent.

Biztos van még sok dolog használatukban, majd írok párat, ha eszembe jutnak.

2011. febr. 28. 19:46
 3/7 anonim ***** válasza:

Na, máris eszembe jutott valami:D :

Az only egyetlent is jelent. Pl. The only place where you can find this book- Az egyetlen hely, ahol megtalálhatod ezt a könyvet.

A just szerintem általánosságban szűkebb értelmű (persze ha az igazságost leszámítjuk).

2011. febr. 28. 19:48
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm. :)

És a just-ot hova kell írni a mondatban?

Mert tudom, hogy van olyan, hogy pl: I just go out. Vagy Just do it. Itt hogy lehetne magyarra fordítani a just-ot?

2011. febr. 28. 20:14
 5/7 zolka50 ***** válasza:

[link]

Ez mindenképpen hasznos lehet.

2011. febr. 28. 21:40
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi szépen. :)
2011. márc. 1. 10:06
 7/7 anonim ***** válasza:
nem értek egyet az első kommentel, mert nekem angol anyanyelvűek mondták azt hogy a just-ot akkor használják ha vmit nyomatékosítani akarnak sokkal keményebb mint az only, de az hogy az only-t egyetlenre a justot meg csak-ra fordítod az nagyjából helytálló
2011. márc. 9. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!