Létezik olyan szó, hogy lehidorni? Használja valaki? Hol hallottam?
Figyelt kérdés
Pl. mondatban így hangzik: Légyszi hidord le a vállamról a havat!2009. febr. 16. 22:55
1/6 anonim válasza:
Nem vagyok nyelvész, de nem ismerem ezt a szót, hogy "hidorni", sem szótárban nem találtam meg, és a Google az egész világon is csak 2 találatot ad rá, de nem tűnik egyik sem túl magyarnak. :) Úgyhogy szerintem kevered valamivel, vagy kitaláltál egy új szót. :) Az alkalmazott mondat alapján olyasmit jelent, sodorni, söpörni.
2/6 anonim válasza:
szerintem kevered a sodorral. de jól hangzik, tetszik... :D
3/6 A kérdező kommentje:
Basszus akkor kitaláltam egy új szót :-)
Teljesen azt hittem, hogy ez egy használt szó, csak úgy mondtam a férjemnek, ő meg nézett rám bambán, én meg teljesen összezavarodtam.
Lehet nagymamámtól hallottam, ő szokott olyan furcsa szavakat mondani, azért köszi!
2009. febr. 16. 23:48
4/6 anonim válasza:
Szerintem ez még nem egy új szó, hisz értelme sincs! Biztos összekeveed valamivel!
5/6 anonim válasza:
Maga a szó mintha valami japán mangából lenne :) Ott esetleg hallhattad, ha már végképp nem tudták lefordítani a szót :)
6/6 anonim válasza:
Én aktívan használom ezt a szót. csodálkozom is, hogy más nem ismeri. Apám is használja, ö orosházi, lehet, hogy onnan jön a dolog. Lehidorni annyit tesz, mint lehúzni, leverni valamit a helyéröl. Pl: A macska már megint lehidorta a paplant az ágyról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!