Milyen könyvek vannak amik olvasásával változatossá, igényessé tudom tenni a szóhasználatomat, beszédemet?
Szia.
A következő könyv nagyon érdekes és tanulságos, rengeteg mindent megtudhatsz a társas érintkezésről, mit miért csinálnak az emberek...stb. Jópofa tesztekkel van tele. Élvezetes fejezetekkel.
Fejlesztheted vele a szókincsedet is.
Forgács József: Társas érintkezés pszichológiája
Adolf Hitler - Harcom
Nem vicc, kimondottan okos ember volt...
Adolf Hitler - Harcom
Nem vicc. Kimondottan okos ember volt, bámulatosan értett a szavakhoz.
Lehet tőle tanulni...
Ha szókincst akarsz akkor nem annyira a lényeg hogy mit hanem a kérdés: MENNYIT és HOGY ! nagyon sokat,változatosan és szókincsre szóhasználatra odafigyelve kell olvasni.Iskolában megútáltatták velem az irodalmat és hasonlok de 20 éves koromra már a himnuszt is imádom többek között mert látom benne azt hogy hogyan használták a szavakat milyen szójátékok szóértékek vannak benne.
Nem elégedtem meg az msnes :" vagy? vok. mizu?smi.vld?vlm se sok! (magyarul hátha van olyan aki nem msnezik:
Itt vagy? Igen,itt vagyok. Mi újság arrafelé? Semmi/Nem tudok újat mondani ugyanis beszélünk mindennap.És veled mi újság? Velem se sok/tegnap elmeséltem hogy....) " nagy igényű beszélgetésekkel.
Müller péter bármelyik könyvét elolvashatod,nem csak szóhasználatra teszel szert de más tudásod is bővülni fog ezáltal.Akárhonnan le lehet tölteni.hihetetlenül szépen tud fogalmazni.Érdemes elolvasni őket.de az igazán igényes szóhasználat az röviden szójáték is lehet azokkal a régi magyar versekben találkozhatsz!az irodalomkönyvekben rejlő nevek nem véletlen kerültek oda,ha legyőzöd az iskolai undort irántuk nagyon sokat kaphatsz másodjjára az iskolától!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!