Német tételek? Hogy tudom őket megtanulni?
Ez így igaz, azért egy kicsit tudni kell a nyelvtant is, meg a szavakat is. De az én tanítványaimnál észrevettem, hogy németül tanulták meg a szöveget, és sokszor, amikor elakadtak, nem tudták magyarul sem folytatni. Tehát nem tudták, mi következik, mit kellene mondani. Így már két probléma tevődik össze: mit, és hogyan. Ezért azt javasolom Neked (is), hogy első lépésben tanuld meg magyarul folyamatosan kifejteni a témát. Akkor már sokkal könnyebb lesz németül is megtanulni. Azért egy rossz hírem van: az idegen nyelvek tanulásánál a szószerinti tanulásnak is megvan a helye, a szerepe, nem hagyható ki teljesen. Észrevétlenül javítja a beszédkészséget. Mindig azzal kezd a tételt, ami legjobban tetszik abban a témában. Azt az egy bekezdést tanuld meg nagyon jól. Utána már úgyis bele fognak kérdezni, és csak a kérdésekre kell válaszolnod. A vizsgán pedig nagyon fontos az első benyomás. Amikor valaki elkezdi okosan, folyamatosan kifejteni a témát, azt a benyomást kelti a vizsgáztatóban, hogy ezt úgyis tökéletesen el tudja mondani, és leállítja a felelést, feltesz egy-két kérdést, és ötös-:).
Üdvözöl: Suzana Guoth
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!