Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit gondolsz a nyelvekrol?

Mit gondolsz a nyelvekrol?

Figyelt kérdés
Nehany kerdes. Szerinted melyik a legszebb nyelv hangzasra? Melyiknek a legjobb a szokeszlete? Melyik nyelvet tanulnad szivesen? Melyik tetszik legkevesbe? Vegul, melyik nyelvet/nyelveket beszeled?
2011. jan. 24. 18:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
67%
Magyar, magyar, német, orosz, magyart és angolt.
2011. jan. 24. 19:53
 2/12 anonim ***** válasza:

Ahogy mondják, az izlések és a pofonok...

Ahány ember, annyi válasz. Mindenkinek a saját anyanyelve a legszebb, bár akadnak kivételek is.

2011. jan. 24. 19:55
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Ahhoz, hogy erre valaki relevans valaszt tudjon adni, minden nyelvet ismerni kellene valamilyen szinten. Azok kozul a nyelvek kozul, amit ismerek legkevesbe a nemet es a holland tetszik hangzasra.

Ezeket beszelem: magyar, angol, francia, spanyol es a ket utobbit szeretnem fejleszteni (vegulis magyarul-angolul ketnyelvu vagyok - kulfoldon elek, szoval azokkal nincs gond). A szokeszlete a magyarnak a leggazdagabb sok teruleten ezek kozul, bar vannak olyan teruletek, amiken a magyarban meg nincs atultetett kifejezes valamire, igy csak atveszik mas nyelven vagy tobb szoval kell korulirni.

2011. jan. 24. 20:01
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Legszebb hangzás: magyar, finn, norvég

Legjobb szókészlet: magyar, japán

Melyik tetszik legkevésbé: francia, spanyol, lengyel, mandarin

Beszélek: angol, japán, finn, és alapszinten koreai, kantoni (egy kínai nyelvjárás), és nagyon picit mandarin. El tudom még olvasni a hindi és a héber betűket.

Szeretnék tanulni a mostaniakon felül: norvég, perzsa, mongol

2011. jan. 24. 21:01
 5/12 anonim ***** válasza:
62%

Hangzásra: Japán vagy angol, szituációtól függ szerintem

szókészlet: angol (japánt annyira nem ismerem még...)

szívesen tanulom: angol, japán, talán német.

szívesen tanulnám: koreai, talán spanyol

legkevésbé szeretet nyelv: orosz-, holland-,francia- vagy olasz-t mondanám, de igazából nem ismerem, orosszal szembe eléggé rossz elvárásaim voltak és hallottam oroszokat beszélni ami nagyon nem tetszett másrészt hallottam olyan orosz dalt aminek hangzata gyönyörű volt...Magyart mondanám, ha meg kéne tanulnom a ragozást benne...(de szerencsére anya nyelvű beszélőként mondhatom, hogy szép nyelv xD)

Beszélt nyelvek: magyar, angol, német és japán (alapfok alatt)

2011. jan. 24. 21:18
 6/12 anonim ***** válasza:
62%

Hangzásra az összes szláv nyelv tetszik, előnyt élvez az orosz, a lengyel és a cseh, ebben a sorrendben.

Szókészlet terén sokan azt mondják, hogy a magyarban feltűnően választékosan ki tudja fejezni magát az ember, finom árnyalatokra is hangsúlyt fektetve; mindezt olyan módon, ami szinte semelyik más nyelvben sem található meg.

Szívesen tanulnám a csehet, a finnt, a románt, esetleg a törököt és/vagy a spanyolt, bár utóbbira kezdek rájönni, hogy nem lenne az én világom (a millió meg egy igeidőhöz semmiképp nem volna türelmem, meg szerintem picit lapos is így hangzás alapján).

A legkevésbé a germán nyelvek tetszenek, lényegében a holland kivételével egyik se jön be. Szerintem illogikusak, vagy legalábbis magyarajkúként igen furcsák (angolt felsőfokon beszélem, németet... ehh, bejárok órára). Ugyanígy nem tetszenek az újlatin nyelvek sem, ugyan a spanyol még elmegy, a román pedig kifejezetten szép - hangzásra legalábbis mindenképp. Az afrikai nyelvek sem a kedvenceim. Szóval elég sok van ami nem tetszik, főleg az utóbbi, kicsit általánosra vett kategória tagjai.

BESZÉLNI csak a magyart beszélem, hiszen ez az egy amit használok is, de tudnék beszélni angolul, mint említettem, értek oroszul (illetve, remélem beszélni is tudnék), lengyelül pedig egy nagyon keveset értek + legfeljebb makognék valamit összefüggéstelenül.

2011. jan. 24. 22:24
 7/12 anonim ***** válasza:

Legszebbek: magyar, finn, svéd, walesi, francia, orosz, portugál.

De a beszélőtől általában jobban függ egy nyelv szépsége, mint magától a nyelvtől.

"Legjobb a szókészlete"? Ezt hogy értsem? Minden nyelvben vannak eltalált, frappáns szavak, amik a többiből hiányoznak.

"Melyik nyelvet tanulnad szivesen?"

Utálok tanulni. Inkább tudni szeretnék pár tucat nyelvet, lehetőleg tanulás nélkül. Talán még az életemben feltalálják az információk vezetéken való agyba töltését.

"Melyik tetszik legkevesbe?"

Olasz, román, khmer, mongol, bizonyos angol kiejtések. Vannak nyelvek, amelyek annyira rondák, hogy ettől már viccesek és ezért tetszenek, pl. szlovák.

"Vegul, melyik nyelvet/nyelveket beszeled?"

Magyar, angol, német, spanyol. Nem beszélem, de olvasom a portugált, franciát, olaszt stb.

2011. jan. 25. 06:47
 8/12 anonim ***** válasza:
62%
A kedvenc nyelvem hangzásilag a spanyol. Sajnos arra nem volt lehetőségem tanulni, helyette portugált tanulok. A másik nagy kedvencem a német:) Imádom a hangzását, a nyelvtanát, ami szintén német precizitással van 'megtervezve':D Amit még szívesen tanulnék, az az orosz, svéd, arab. És természetesen a kedvenc nyelvem az anyanyelvem, a magyar. Amiket nem szeretek: az olasz és a francia. Nagyon irritáló számomra a hangzásuk. Hogy miket beszélek? Angol felső, német közép, portugál alap és közép között.
2011. jan. 25. 09:14
 9/12 anonim ***** válasza:
62%

Legszebb hangzásra: magyar, finn, orosz, spanyol

Legkevésbé tetszik: francia, lengyel, német, román, szlovák/cseh

Beszélek: angol, spanyol

Szeretnék még tanulni: finn, orosz, esetleg japán

2011. jan. 25. 21:01
 10/12 anonim ***** válasza:
62%

Legszebb hangzásra: magyar, német, svéd, holland

Legkevésbé tetszik: francia, román

Beszélek: magyar, német

Szeretnék még tanulni: angol, holland

2011. jan. 28. 11:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!