Valaki lefordítaná? (angol-magyar) (7. osztályos) szöveg
The first thing you need to know is the constellations (group of stars) are not real! The constellations are totally imaginary things that poets, farmers and astronomers have made up over the past 6000 years (and probably even more!).On a really dark night, you can see about 1000-1500 stars. The real purpose of the constellations is to help us tell which stars evening, you can realize, 'Oh! Thats's a part of Orion!' And once you recognize Orion (the Hunter), you can remember that Orin's Hunting Dogs are alwayl nearby. then you can recognize the two bright stars in the upper and lower left of the photograph as Procyon in Canis Minor (the Small Dog) and Sirius in Canis Major (the Big Dog)
Many names we use nowadays came from the ancient Greeks. They named the constellations after their gods and heroes and certain figures in the sk. Astronomers Use Latin names so everyone can understand each other.
Talán van benne 1-2 helyesírási hiba de próbáltam őket kihagyni! Ha valakinek van szabadideje és van ennyire segítőkész akkor kérem segitsen! Hülye válaszokat ne irjatok hogy pl. Webfordító,forditsd stb. ÉS JEGYRE MEGY AZÉRT NEM WEBFORDÍTÓZOK!:):)
ELŐRE IS KÖSZI!!!:):)
Pedig webfordítóval már meglenne az 1-gyes!
Ami a lefordítást illeti, én lefordítom, de van olyan rész ahol szerintem az angol hibás, ott javítom és úgy fordítom le.
Az első dolog amit tudnod kell az, hogy a csillagképek (csillagok csoportjai) nem valósak!
A csillagképpel teljesen képzeletbeli dolgok, amelyeket költők, földművelők, és csillagászok találtak ki az elmúlt 6000 év (és valószínűleg még több!) alatt.
Egy igazán sötét éjszakán, körülbelül 1000-1500 csillagot láthatsz. A csillagképek igazi célja az, hogy segítsen nekünk megmondani mely csillag estéje van, rádöbbenhetsz, hogy "Ó! Az a(z) Orion része!" És miután felismered az Orion-t (a Vadász), akkor már eszedbe juthat, hogy az Orion Vadász Kutyái mindig a közelében vannak. Akkor már felismerheted a két fényes csillagot a felső és alsó bal oldalán a fényképnek, Procyon-, mint Canis Minor-ként (a Kis Kutya) és Sirius-, mint Canis Major-ként (a Nagy Kutya). A manapság használt nevek közül sok az ókori Görögöktől származnak. Az isteneik, hőseik és az sk. egyes alakjai után nevezték el a csillagképeket. Csillagászok Latin neveket használnak annak érdekében, hogy megértsék egymást.
Pár megjegyzés:
A neveket, Angol formátum szerint írtam át, talán azon változtatni akarhatsz.
Mi az a sk? South Korea az egyetlen ami eszembe ötlik...
Uh, bocsi!
Mikor átnéztem beküldés előtt láttam, hogy van egy, hogy "csillagképel" és azt hittem elgépeltem (ami igaz is) és beütöttem még egy l-t, de arra nem figyeltem, hogy nem -val,-vel van ott, hanem "l"-t írtam "k" helyett...
Tehát itt a mondat helyesen:
A csillagképek teljesen képzeletbeli dolgok, amelyeket költők, földművelők, és csillagászok találtak ki az elmúlt 6000 év (és valószínűleg még több!) alatt.
Bocsi, még egyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!