Mi a különbség a "have to" és a "have got to" között?
Igazából semmilyen érdembeli különbség nincsen, mindkettővel azt fejezzük ki, hogy kell valamit csinálni.
A kérdések alkotásánál látszódik csak a különbség, ugye a have to-ra úgy kérdezel rá, hogy do you have to? még a have got to-ra úgy, hogy have you got to?.
Azt hiszem, hogy a "have to"-nál valamit meg kell csinálnod, a "have got to"-nál pedig valaminek meg kell legyen neked. Pl.:
I have to make my homework. / Meg kell csinálnom a házit.
You've got to have this. / Meg kell legyen neked ez.
De, van olyan, hogy "have got to".
Az előttem lévőnek adok igazat, ezt a formáját akkor alkalmazzuk -ha jól emlékszem-, amikor valaminek kell meglennie, míg a "have to" arra vonatkozik, hogy valamit meg kell csinálni.
Utolsó: mennyit beszélgettél anyanyelvi beszélővel? Lehet, hogy olyan helyről származott az illető, ahol nem annyira használják, de pl. amerikai sorozatokban(pl. Supernatural) állandóan így mondják. Lehet, hogy olyasmi dolog lehet ez, mint hogy valahol gyakrabban használják "I have" helyett, hogy "I've got", mint máshol.
Én sem vettem észre különbséget, ezek szerint nincs is igazán. Köszi a válaszokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!