Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Vampire Diaries/Vámpírnaplók...

Vampire Diaries/Vámpírnaplók fanok, hogy ejtik Nina Dobrev nevét?

Figyelt kérdés
Bolgár.Tulajdonképpen a Dobrev-re lennék kíváncsi, mert a videokban úgy hallom hogy DobrAv, viszont sokan DobrEv-nek hallják, és ez megtéveszt..
2010. nov. 14. 22:11
 1/9 anonim ***** válasza:

Ötletem sincs a Vámpírnaplókról, de tudtommal bolgárul (meg tkp. az összes szláv nyelven, az orosz kivételével) minden úgy van ejtve, ahogy le van írva. Utánanézve egyébként a születési neve Dobreva (nem meglepő, hiszen a női névnek nyelvtanilag is nőneműnek kell lennie).

Na, bocs hogy túlbonyolítottam, az a lényeg, hogy a kiejtése, egész egyszerűen: Nina Dobrev(a).

2010. nov. 14. 23:46
 2/9 anonim ***** válasza:
Sztem Nyina, mert a szlávok az n-t i előtt ny-nek ejtik, n-nek nem is tudják.
2010. nov. 16. 13:29
 3/9 A kérdező kommentje:
Nem a Ninát kérdeztem, és Ninának ejtik egyébként, de azért kösz:)
2010. nov. 16. 14:59
 4/9 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy azért, mert az angol anyanyelvűek nem igazán mondanak "ny" hangot ;P Amúgy szerintem vagy [dobrev] vagy [dobräv].
2010. nov. 16. 18:43
 5/9 anonim ***** válasza:
Bár pont nem ez volt a kérdés, nagyon leragadtunk a Ninánál, de tudtommal, a délszláv nyelvek pontosan úgy írják a szavakat, ahogy ejtik. Szlovákoknál, lengyeleknél, cseheknél, oroszoknál stb. az /i/ fonéma lágyítja az előtte álló mássalhangzót, és jelen esetben a [n] hangból [ɲ] lesz. Ez viszont bolgár, és marad ['nina].
2010. nov. 16. 20:04
 6/9 A kérdező kommentje:
Térjünk vissza Dobrevre légyszi!:D
2010. nov. 17. 12:06
 7/9 anonim válasza:

Simán dobrev-nek kell ejteni :)

http://www.youtube.com/watch?v=p4ioxP-5McQ

de ha beírod google fordítóba ott is meg tudod hallgatni ;)

2011. febr. 9. 14:56
 8/9 anonim ***** válasza:
Starity-n olvastam, hogy a szülőföldjén a Dobreva nevet Doo-brava-nak ejtik. Hogy ebből mi igaz és mi nem, azt nem tudom. Én csak simán Debrev-nek ejtem és a videókban is úgy mondják:)
2013. máj. 21. 00:11
 9/9 anonim ***** válasza:

8.vagyok:

Bocs, javítok: Dobrev-nek ejtem:)

2013. máj. 21. 00:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!