Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Angolba hogy van a becézés?

Angolba hogy van a becézés?

Figyelt kérdés
a neveknél értem pl: valakit Bettinának hívnak.akkor ugye becézhetik ugy h Bettike. angolba nincs ilyen?
2010. nov. 10. 14:12
 1/7 anonim ***** válasza:
Ott is vannak becézett formák, csak nem olyan, mint a -ka. Betti helyett például Beth. Catherine helyett Kate, Judith helyett Judy, Susan helyett Sue stb.
2010. nov. 10. 14:18
 2/7 anonim ***** válasza:

nincs.

Ha Betty vagy akkor Betty maradsz .Ha becézni akarnak akkor azt mondják amire megkéred..

Én Andrea vagyok,és megkértem a kollégáimat,hogy Andit mondjanak..A legtöbb angol így hív.Szóval így becéznek.

2010. nov. 10. 14:20
 3/7 anonim ***** válasza:
utolsó válaszoló szerintem félreértette a kérdést,vagy gondolom nem olyan társaságban él/dolgozik. Fiatalok körében és szerintem úgy ált. is becézgetnek. Elég csak Facebookon megnézni pár brit/amerikai profilt. ott is ott vannak a becenevek,átírások idézőjelekkel.
2010. nov. 10. 14:31
 4/7 A kérdező kommentje:
és mi a becézés az a kérdésem? XD ugyh ezek szerinte te se érted.na mind1
2010. nov. 10. 14:50
 5/7 anonim ***** válasza:

Én jól értettem a kérdést.Nincsen olyan becézés mint nálunk,hogy Andika,Bettike,Móünika..

Nem becéznek így az angolok..Ami "becézés van" az csak névrövidítés.

Ahogy én is írtam,és ahogy az utolsó is írta.

Beth,Andi, Jenny stb..De ka...ke végzéssel nem becéznek neveket.

2010. nov. 10. 15:04
 6/7 Snapette ***** válasza:
Hogy egyértelműsítsem, amit már elmondtak mások: nincs formula arra, hogy hogyan becéznek, bár az y végződés elég gyakori, de nem ugyanúgy használják mindig, és nem minden névre alkalmazható: Andrew-Andy, Jack-Jacky, de pl a Peter-nek inkább Pete, bár néha használják a Petey-t is. Más: Elizabeth-Liz vagy Lizzy, stb.
2010. nov. 10. 15:44
 7/7 anonim ***** válasza:
Ahogy az elozo irta y, de altalaban inkabb valami hasonlo hangzasu szoval becezgetnek, mint pl a HIMYM-ben is, Teddy bear, Lilypad, Marshmallow :D
2010. nov. 10. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!