Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Szerintetek megtudnám tanulni?...

Szerintetek megtudnám tanulni? SOS!

Figyelt kérdés
A mostani osztályom és iskoláat már nagyon gyűlölöm.Lehetöséget kaptam rá, hogy átvegyenek egy jó giimnáziumba.Csaz az a baj, hogy ott 2 nyelvet kel tanulni.őK MÁR 2 HÓNAPJA tanulják a 2 nyelvet.Én csak angolul tanultam eddig.Németet vagy olaszt tanulhatnék.Szerintetek félévig be tudnám pótolni?Az a baj, hogy ők haladnak tovább és nekem elöröl kellene kezdenem de azért be lehet azt még pótolni.2 hónap nem olyan sok idő, nem?Igaz nem tudok egy szót sem németül meg olaszol sem.Szerintetek melyik nyelv lenne jobb és könyebb?Nics életcélom a 2 nyelvvel csak azért tanulnám mert kötelező az angollal akarok foglalkozni.előre is köszi a válaszokat!
2010. nov. 5. 11:20
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha szorgalmas vagy akkor be tudod pótolni!És biztosan segítenek a tanárok:pl.korepetálnak suli után,de ha nagyon le vagy maradva,akkor suli mellett még nyelvtanfolyamra is beiratkozhatsz.Szerintem vágj bele!Menni fog az,csak kitartás,és szorgalom kérdése!
2010. nov. 5. 11:42
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Magántanárhoz menj felzárkóztatás érdekében. Én egy szakmunkás képzőből mentem egy emelt matekot tanító közgazdasági suliba és magántanár segített. Egyik hónapban még az ujjaimon adtam össze, a másikban már logaritmust számoltam. :P
2010. nov. 5. 12:05
 3/16 anonim válasza:
79%

Ha van elég vér a pucádban akkor belevágsz és szorgalmasan tanulsz, addig, amig be nem hozod és igazad van, 2 hónap nem olyan sok.

És én azt mondom, tanulj olaszt, mert az könnyebb, mint a német!

Én például csak németül tanulok, de értek olaszul is.

Na de mondok neked egy nagyon jó tippet:

A németben nagy a szigoruság, és ez a tanárokra/tanárnőkre is kihat, szóval nem engednek a 21-ből.

De ha olaszt tanulsz ott a tanárok/tanárnők az olasz kultúrához igazodnak, és ez a németnél is igy van.

Én ezt neked tapasztalatból mondom, úgyhogy szrintem fogadd meg!

Boti

2010. nov. 5. 19:31
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

A németet válaszd, mert annak még értelme is van.

Napi 1-2 óra elmélyült munkával simán behozod a lemaradásodat.

2010. nov. 5. 21:23
 5/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Várom még őket!
2010. nov. 5. 23:43
 6/16 anonim ***** válasza:
73%
Én az olaszt ajánlanám. A két népet ismerve meglepő, de az olasz nyelv sokkal szabályosabb és logikusabb, mint a német. A németben minden szabály alól a szavak legalább fele kivétel, ezeket utólag megtanulni embertelen munka lenne.
2010. nov. 6. 11:25
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

"az olasz nyelv sokkal szabályosabb és logikusabb, mint a német."

Ez igaz. Viszont az is igaz, hogy a német nyelvvel olyan munkalehetőségek nyílnak meg előtte, amilyenekhez hasonlók olasszal nem. Az olasz nyelv csak a zöldségkereskedelemben fontos, a német a műszaki tudományokban, informatikában és üzleti életben egyaránt.

2010. nov. 6. 21:20
 8/16 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.várom még őket.
2010. nov. 6. 22:33
 9/16 anonim ***** válasza:
73%

2 hónap lemaradás az semmi. Rászánsz pár hétvégét, esetleg a téli szünet egy részét, és ugyanott, ha nem előrébb vagy.

Én a németet nagyon utáltam, viszont sokszor hasznos volt (pl német szomszédokkal tudtam beszélni, stb.).

Az olasz viszont gyönyörű nyelv, viszont egyik sem lesz könnyű, ha eddig csak angollal volt dolgod. Nehézségileg kb egy szinten vannak.

2010. nov. 8. 22:12
 10/16 anonim ***** válasza:
60%

Ha a többiek is csak 2 hónapja kezdték a két nyelvet, akkor annyira az elején vannak, hogy könnyedén behozhatod a lemaradást.

Az olaszt könnyebb tanulni, színesebb, dallamosabb nyelv. Érdekes a kultúra, szép az ország és az olasz nyelvvel is lehet munkát találni (pl. turizmus, kereskedelem).

A németnek nehezebb a nyelvtana, de 1.) ez az első 2 hónapban még nem látszik, később meg úgyis együtt haladtok 2.) a némettel tényleg még több lehetőséged lesz felnőttként.

2010. nov. 9. 06:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!