Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A románok tudnak magyarul?

A románok tudnak magyarul?

Figyelt kérdés
Az erdélyi magyarok tudnak románul de az erdélyi románok beszélnek magyarul?
2010. nov. 1. 11:54
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem ritka.
2010. nov. 1. 12:09
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
En tobb erdelyi romant is ismerek. A tobbseg csak szavakat, kifejezeseket tud, folyekonyan nagyon kevesen beszelnek.
2010. nov. 1. 15:00
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Több erdélyi magyart ismerek, és a jórészük nem tud románul.
2010. nov. 1. 16:30
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Ritka.
2010. nov. 2. 02:15
 5/8 anonim válasza:
100%
Attól függ magyar faluba vagy városba mész ott tudnak a románok is magyarul Román városba magyarok beszélnek románul.Am én Romániába jártam disco-ba mindenki tudott magyarul is meg románul is
2010. nov. 3. 20:47
 6/8 anonim válasza:
100%
Én sok románt ismerek akik folyékonyan beszélnek magyarul. De magyart nem sokat ismerek aki tudna folyékonyan beszélni románul..
2010. dec. 3. 17:00
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ. Az Erdélyben, magyarok között általában tudnak, vagy legalábbis értik a nyelvet. A magyarok tudnak románul, mert muszáj. A Kárpátmedencén kivül, a Nagy Román Alföldön, Olténiában, vagy Moldáviában már nem igazán. Sőt ott a románok is csúnya tájszólásban beszélnek:D
2010. dec. 3. 23:15
 8/8 anonim válasza:
Sokan vannak (főleg rendőrök), akik értenek és beszélnek is magyarul, de úgy tesznek, mintha nem.
2012. jan. 30. 03:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!