Honnan ered a mondás miszerint Isten bassza meg?
Figyelt kérdés
ápr. 23. 22:51
11/16 anonim válasza:
A görög mitológiában Zeusz elég sok nőt meghúzott, mégsem innen ered, hanem a villámcsapásaival agyonbaszott neki nem tetsző emberektől!
12/16 Közveszélyes Kontár válasza:
#11 tuleltek? zeus is ilyen ketbalkezes volt mint jehova?
amugy en mindeg szoszerint gondolok ra ugy sokkal jobban esik viccesebb
foleg ha emberrol van szo
13/16 anonim válasza:
Lehet, hogy a B***d meg és az keresztény kultúrkörből szájon forgó egyéb Istennel kapcsolatos szitkozódások keverékéből alakult ki.
15/16 anonim válasza:
Pistike ott sertepertél, türelmesen nézi ahogy a pap javítja a kerítést.
- Minek köszönhetem kitüntetett figyelmedet? - kérdezi a pap.
- Csak kíváncsi vagyok mit mond egy pap mikor az ujjára csap a kalapáccsal...
16/16 Blenderman válasza:
Nagyon régen Villás Bélától hallottam olyan magyarázatot, hogy ez valójában jót jelent, mert azt jelenti, "termékenyítsen meg az Isten". Itt is olvastam olyan választ, ami hasonlóan próbálja magyarázni az eredetét. Hát én meg azt mondom, hogy sokkal inkább az illető tetszőleges testnyílásának végzetes traumával járó szétrepesztését kívánják annak, akire ezt mondják, ami (bár sok aberrált embert is teremtett közénk a mindenható) a legritkább esetben szokott a célszemélyek vágyálma lenni. Istent hajlamos a nép hatalmas termetű idős, de ereje teljében lévő férfiemberként elképzelni az emberek, amely termet sejthetően minden testrészének arányos méretével jár együtt. Ráadásul ez a megszemélyesített entitás elvileg fel van ruházva végtelen hatalommal, így ellene nincs apelláta. Ezt a dominanciát rávetítve egy földi halandóval történő aktusra, aligha beszélhetünk megtermékenyítésről, hiszen az alárendelt félből maradó szertefoszlott véres húskupac már aligha fog bármi értékelhető dolognak életet adni (ha nem soroljuk ide a táplálékot, amit a lebontó baktériumoknak és a férgeknek nyújt egy darabig).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!