Hegyező vagy faragó?
Figyelt kérdés
Én hegyezőnek hívom, egy barátom faragónak.
Az enyém logikusabbnak tűnik, mert a ceruza HEGYÉT szeretném KIHEGYEZNI. A hegyet nem faragom.
A fát faragom, de a hegyezés lényege a ceruza hegyének hegyesebbé tevése.
2023. nov. 15. 10:33
1/7 anonim válasza:
Mindegyik helyes, ugyanis hegyesre faragod.
A homlokod alatt mi van, látószerv, vagy szem? Hiszen az egy szerv, amivel látsz, nem?
3/7 anonim válasza:
Akkor ennyi erővel a német Freund is"freés" és a 🇸🇰 vysývač is "kiszopó"😂🤣😂🤣
4/7 anonim válasza:
Úgy vettem észre, ez is nyelvjárástól függ. Én a Dél-Dunántúlról származom, nálunk hegyezőnek mondták. Amíg ott éltem, a környezetemben senkitől sem hallottam a faragó kifejezést a hegyezőre:)
5/7 anonim válasza:
Soha életemben nem hallottam a faragót, pedig elmúltam 40.
Valószínűleg 4-esnek van igaza, helyfüggő lehet. Felénk is van olyan hétköznapi szó, ami máshol nem is ismernek :)
6/7 anonim válasza:
A "hivatalos", kereskedelemben használt megnevezés a hegyező. Tankönyvben is ezt olvastam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!