Angolban a They/Themet, hogy kell gyakorlatban alkalmazni?
Itt találtam egy cikket
az első táblázatban az első oszlop mutatja hogy ha ő az alany akkor milyen ragozásba kerül az ige
Nem volt itt egy rossz válasz sem, úgy látszik tényleg az are áll mögötte, viszont az igei állítmány lehet egyes számú (they are my child - ő az én gyerekem)
Érdekes hogy a magyarban, igaz egész más szerepben, de létezik hasonló ragozás ,,Ők az én népem'')
- Ha a mondat alanya, akkor they, ha pedig a tárgya vagy például elöljárószó van előtte, akkor them: They like me, I like them. It was nice of them. / I got a message from them.
- Még ha egy személyre is utal alanyként, mindig az "are"-ral kell ragozni a they-t. Illetve, ha nem a létigéről van szó, akkor az -s nélküli alakokkal (they want és nem *they wants - pont ugyanezért, ugyanígy they are/they're és nem *they is).
- Ha nem tudjuk, hogy milyen nemű személyre utalunk (vagy ő milyen neműnek tekinti magát, esetleg egyik nemhez sem tartozónak érzi magát), akkor utalunk rá they/them-mel.
Akkor tulajdonképp ugyanazt a karriert futotta be a (singular) they, mint a (szinguláris) you a ,,thou'' háttérbe szorulása mellett.
Thou art my child
ennek párhuzamában a
You are my child
teljesen ugyanazt a végső logikát követi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!