Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Anglián belül a többség...

Anglián belül a többség lenézi a liverpooli vagy cockney kiejtést vagy nem társítanak hozzá durvaságot és primitívséget?

Figyelt kérdés
A magyaron belül vannak olyan emberek, akik nem szépen beszélik a nyelvet, és sokan lenézik. Nem a nyelvjárásokra vagy tájszólásokra utalok, hanem egyes egyének beszédére. Az angoloknál vannak olyan nyelvjárások, amelyekhez ilyen képzetek társulnak, vagy nem, ahogy nálunk sincs semmi baj a székely nyelvjárással? Magyarként magam eltudom dönteni, ha valaki nem szépen beszéli a nyelvet, de az angolt nem tudom eldönteni, hogy ez most barbár lenne, azt hiszem ezt csak az anyanyelvűek tudják. Ugyanilyen létezik Amerikában a feketék tájszólásával kapcsolatban?

2023. okt. 11. 17:09
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
56%

10

A liverpooliak viselkedésre is lázadóbb természetűek, egyáltalán nem találsz olyan tipikus udvarias angolt, elsősorban azért mert nem igazán angolok, a nyelvük is tele van szlengekkel amit nem ért a többi angol, és a kultúrájuk, temperamentumuk is más. Amíg az angolokra a nyugodtság hidegvér jellemző addig a scouserokra inkább a forrófejűség, labilisság. Nagyon hamar ki tudnak zökkeni és elveszteni a fejüket. Még józanul is :)

2023. okt. 15. 14:32
 12/14 anonim ***** válasza:
51%
"Cockney kornyeken lakik"? :D :D :D
2023. okt. 15. 16:03
 13/14 anonim ***** válasza:
0%
Találkoztam Cockney-t beszélő emberrel, kb. a magyar koldusok színvonala volt mentalitásban. És ritka primitív is, miután nem vettem a sz*rjai közül, még neki állt feljebb.
febr. 18. 07:15
 14/14 anonim ***** válasza:
0%
Nocsak, lepontoztak a rabszolgák.
febr. 21. 06:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!