Egy német ember számára milyen a magyar nyelv hangzása?
Figyelt kérdés
2023. szept. 8. 18:50
2/7 anonim válasza:
kissé szlávos beütésű, nehézkes, furcsa ragozású, ugyanakkor névelők tekintetében logikusabb, mint a német, de nem hangzik erősnek vagy csunyának, de szokatlan
3/7 anonim válasza:
Hangzásra kemény, durva, mint az orosz vagy török, nem tetszik nekik egyáltalán.
4/7 anonim válasza:
Nekem az összes ismerősöm kollégám és rokonom kik németek vagy osztrákok, mind próbálkoznak a magyar nyelv megtanulásával, legalábbis szavakat mondatokat mondanak, gyakorolnak magyarul és állításuk szerint azért mert tetszik nekik a nyelv, meg szimpatikusak a magyarok :O ezen meglepődtem mondjuk de ők tudják
5/7 anonim válasza:
Nekem osztrák ismerősöm azt mondta, hogy a franciára hasonlít neki hangzásban.
6/7 anonim válasza:
Azon szoktak csodálkozni, hogy az a-t nem rövid á-nak ejtjük, hanem őszerintük majdnem o-nak.
7/7 anonim válasza:
#5: érdekes, mert Olaszországban minket is franciának gondoltak :o
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!