Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Habár folyékonyan megy az...

Habár folyékonyan megy az angol, egyszerűen úgy érzem, nem tudom olyan szórakoztatóan kifejezni magam, mint magyarul. Más is érez hasonlót?

Figyelt kérdés

Biztosan benne vannak a nyelvi képességek is, de mi van, ha a magyar nyelv tényleg alapból sokszínűbb és változatosabb? Káromkodások terén például a közelébe sem ér az angol.

Egy csomó dolgot meg nem is lehet egyszerűen kifejezni angolul. Pl mikor munkahelyen röhögcsélünk és egyik kolleganőm atom artikulálatlan módon röhög, én meg odaszólok neki, hogy "Hogy röhögsz már, te bánat?" :D

Ezeket angolul ki se lehetne fejezni.

Úgy érzem hogy két különböző ember vagyok, amikor magyarul és amikor angolul társalgok. Sokkal szórakóztatóbbnak találnak azok, akikkel az anyanyelvünkön beszélünk, mint azok, akikkel angolul kommunikálok.

Más is érzi így, hogy habár jól megy neki egy idegennyelv, mégse tudja magát olyan hatákonyan kifejezni, főleg poénok terén, mint az anyanyelvén?

2023. ápr. 21. 01:49
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Senki nem keresett tükörfordítást.

Épp ezaz, hogy találhattok hasonló szavakat, ugyanazt, ugyanúgy akkor se lehet kifejezni.

"You're pathetic" és társai hiába jelentenek hasonlót, akkor sem ugyanaz azt mondani hogy "You're pathetic", "You pitiable thingo", mint hogy "te bánat" :D

2023. ápr. 24. 00:29
 12/16 anonim ***** válasza:
73%
Azért azt, hogy "te bánat" én pl. sose használtam, sose hallottam, úgyhogy ha csak ilyesmik miatt érzed úgy, hogy nem tudod elég jól kifejezni magad, akkor azért annyira nem rossz a helyzet, hiszen akkor csak annyira hangzik idegennek, mint nekem, pedig nekem anyanyelvem a magyar.
2023. ápr. 24. 07:35
 13/16 anonim ***** válasza:
53%
A "te bánat" valami olyasmi, mint a "te csicska gyász"?
2023. ápr. 24. 13:58
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Mert az mi, hogy "te csicska gyász"? :D

Mennyiben más, mint pl. az, hogy "te hülye"?

2023. ápr. 24. 16:41
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom mit jelent a "te csicska gyász". Azt sejtem, hogy nem pozitív.
2023. ápr. 24. 16:51
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Ezek alkalmi szókapcsolatok. Amikor kezded felfedezni, hogy az angolt anyanyelvükként beszélők is gyártanak ilyeneket, és hogy pontosan milyeneket, mikor, miért, stb., akkor te is bekapcsolódsz az ő játékukba. Amíg ez nem történik meg, addig kirekesztve érzed magad, és nem tudod, hogyan fordítsd angolra azokat az alkalmi szókapcsolatokat, szavakat, amiket te gyártottál magyarul beszélve. De amikor magyarul mondasz ilyesmiket, akkor is van egy csomó magyar anyanyelvű, aki nem nagyon érti, hogy mire is gondolsz, mert életében először hallja ezeket.
2023. ápr. 25. 09:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!