A "hülye" az káromkodás?
Ez argó szó.
A megfelelő szó az elmebeteg.
De az argó változatot néha a butára is mondják, akire viszont nem illik.
Attól függ, mire mondod. Káromkodás igazából olyan beszéd, amivel Istent, szenteket, szent dolgokat gyalázol. Ha a hülye jelző után ilyen áll, akkor akár lehet káromkodás.
De igazából önmagában a "b+" vagy a "kva" sem káromkodás. Az trágár beszéd. Akkor lesz káromkodás, ha beleszövöd Istent vagy szent dolgokat is.
Dehogy káromkodás
Van bárki a világon, aki 10 éves kora után használja a "buta" szót?
#4 nem keveri, katolikus szövegkörnyezetben az a helyes definíció, amit ő írt.
Kérdező, nem az.
Vannak olyan mellék nevek, amik eléggé sértőek tudnak lenni és bizony azokat oda sorolják.
Van pl, az mikor valakinek a fejét egy férfi nemiszervével hasonlatossá teszik, az is káromkodás, de igazából csak egy melléknév.
Vagy, hogy valakinek a himvesszején végbélsár található. Az is csak 1 melléknév, de mégis azt oda sorolják.
Attól mert valami melléknév egy emberre, az még nem bizonyítja azt, hogy nem káromkodás.
*
(#8 vagyok(17:30), az #1 akart lenni, nem tudom, hogy azt én írtam-e el, vagy azóta már töröltek választ)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!