Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » KöszikeH, ennyikeH, naH, jaH...

KöszikeH, ennyikeH, naH, jaH stb. Akik így írnak, azok így is beszélnek?

Figyelt kérdés
Most nem a szavak becéző formájára gondolok (bár az is megérne egy misét), hanem a szóvégi H hangra. Azt is ejtik? Mert leírva is elég idétlen, hát még kiejtve.
2010. okt. 6. 15:56
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
56%
Én már halottam. >_< Amíg vártam, hogy jöjjön a busz, két lányka, max 15 éves beszélgetett, erősen megnyomva a h hangot a szó végén. Akkor és ott elgondolkodtam az értelmi szintjükön.
2010. okt. 6. 16:06
 2/14 anonim ***** válasza:

igenH

vagy igencsi? :)

2010. okt. 6. 16:22
 3/14 anonim válasza:
igen elég szánalmas de vannak olyanok akik így beszélnek:/:)
2010. okt. 6. 16:27
 4/14 anonim ***** válasza:

Sajnos igen.

De ki tudnának kergetni a világból, de legalább nyakon verném őket...

2010. okt. 6. 16:35
 5/14 anonim ***** válasza:
Engem még az idegesít, amikor valaki azt mondja, hogy énke.. Húúú..
2010. okt. 6. 16:42
 6/14 anonim ***** válasza:
60%

Igen, ezt gyakran kiejtik.. Szánalmas... Amúgy amiket leírtál, azok még tűrhetőek.. Én már hallottam olyat is, hogy "jho". Kb. negyed(!!) órán át gondolkoztam, hogy ez mit jelenthet.. Továbbá még vannak ilyenek is: köxkeh, ish, teh, mah...

Vannak olyan ismerőseim, akiknek 90%-ban nem értem az írását, és emiatt engem néz hülyének..

Ezekhez hasonló "menő" dolog az is egyre több helyen, hogy a szavakat kiejtés szerint írják le. Pl: tuggyuk, mijen, teheccség.

Ebben az egészben az a legviccesebb, hogy engem néznek le nagyon gyakran azért, mert nem "követem a divatot".. Rémes a korosztályom nagyja.. :(

L/mindjárt16

2010. okt. 6. 18:46
 7/14 anonim ***** válasza:
60%

Én ezeket még leírni is szégyellném, de hogy kiábrándító legyek: igen, vannak akik így beszélnek.

Nemrégiben fültanúja lehettem annak, hogy két lánya a busz túlsó végében( igen, gondolom nagyközönségnek szánták a szöveget) Elmesélték hogy milyen pasikat szedtek fel egy bulin :)

2010. okt. 6. 19:13
 8/14 anonim ***** válasza:
Az egyik ismerősömnek ha viccet mesélek, már úgy nevet, hogy azt mondja, lol... fapofával... lol...
2010. okt. 7. 19:06
 9/14 anonim ***** válasza:
Utolsó, ez az ismerősöd véletlenül nem pécsi, és júniusban végzett? Mert ha igen, akkor nekem is ismerősöm
2010. okt. 7. 19:11
 10/14 anonim ***** válasza:

Itt próbálgatom nagy magányomban a gép előtt, de én nem tudom ezt a H betűt odaejteni a szó végére... idegen nyelvet könnyebben tanulok, mint ezt a butított magyart. :S Szánalmas. De szerencsére kinövik. :P

Amikor sulis voltam, már voltak ilyen hülyeségek, de már alig emlékszem rá. Pedig nem rég volt.

23/L

2010. okt. 16. 22:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!