Mit jelent a szlengben a "veretés" kifejezés?
Figyelt kérdés
Ez egy új kifejezés, szokták mondani, hogy bizonyos népcsoportok "veretnek" vagy "veretve mennek" vagy a klipjében a valamelyik előadó "veret"
Továbbá a "csapatás" ugyanazt jelenti mint a "veretés"?
2023. febr. 10. 17:04
1/5 anonim válasza:
A veretés a rongyrázást is jelenti nekem többnyire, de részben a gyorsan haladást, mulatást, tehát csapatást is jelenthet.
2/5 anonim válasza:
veretés=menőködés,keménykedni,vagy éppen valamire teszik magukat
3/5 anonim válasza:
Szerintem olyasmi, mint a csapatás, tehát hevesen csinál valamit, nagy lendülettel, lelkesen, akár keménykedően.
4/5 anonim válasza:
Veretés:
-Vad mulatás, táncolás (jellemzően elektronikus zenére).
-Rongyrázás (pl. amikor egy videoklipben sok pénzzel pózolnak).
-Hallottam már vízzel leöblítésre is ("egy merő sár a papucsom, leveretem róla a slaggal"), valamint egy ismerősöm annó a pisilésre is használta ("a kutya odament a fához, felemelte a lábát, és veretett").
Csapatás:
-Vad mulatás.
-Rongyrázás.
-Elkezdeni, elindítani valamit -játékot, bulizást ("na, csapassuk!").
5/5 SIDLER22 válasza:
Általában a vagánykodást jelenti. Hogy valami olyat csinál az illető ami feltűnést kelt és (legalábbis őszerinte) nagyobb emberré teszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!