Angoloknál szokás mondani, hogy "congratulation" ha valaki gyereket vár?
Figyelt kérdés
Ez fura magyar szokás, vagy mindenhol elterjedt? Mit mondanak az angolok barátok között, ha valaki elmondja, hogy terhes?2023. jan. 27. 21:04
1/8 anonim válasza:
Szokták mondani, én pl. filmben is hallottam éppen egy ilyen szituációban.
2/8 anonim válasza:
Éppen most nézem a The Sopranos egyik epizódját, amelyben ez a párbeszéd hangzott el az imént:
– I'm pregnant. It's Ralphie's.
– Congratulations.
Szinkronicitás. :)
Mondjuk ez az USA, de szerintem ez más angol nyelvterületen is szokás.
3/8 A kérdező kommentje:
Köszi vicces része akinek üzentem ezt amúgy román amit én nem beszélek csak angolul kommunikálunk. De furcsáltam minek kell gratulálni hiszen a gyerekvállalás nem versenysport. 😀 Kivéve ugye magyarországon
2023. jan. 27. 21:39
4/8 anonim válasza:
Nem csak "versenysportokban" elért sikerek kapcsán szokás gratulálni, hanem csomó más miatt is. Mindenféle nyelvterületen.
5/8 anonim válasza:
Románnak írhatod, hogy felicitari
6/8 anonim válasza:
Kerdezo, te hol elsz? 🙄
Vicces, illetve nagyon buta szemely vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!