Az Andrea név az olaszban férfi és női név is? Miért?
Amennyire tudom, a női nevek -a ra, a férfi nevek -o ra végződnek.
Hogy lett az Andrea férfi név? Ha olaszos vagy, tudnál erről mondani valamit? Köszönöm!
"Szerintem ez utóbbit nem adják náluk lánynak, nagy zavart okozna."
De, előfordul. A legtöbb országban nincs hasonló rendszer mint nálunk, hogy csak egy megszabott listából választhatóak nevek, ahol minden név egyértelműen csak női vagy férfi.
Olaszországban mondjuk jóval ritkább az ilyesmi, mint mondjuk az Egyesült Államokban, de előfordul. Andrea vagy épp Felice elsősorban férfiak által viselt nevek, de előfordul nőknél is. Vagy fordítottjára is van példa, Fiore vagy Loreto többségében női név, de férfiaknak is adható.
NEM!
Az Andrea a férfinév (András) és a női pedig Andreina.
Az Andrea Olaszországban uniszex név, habár viszonylag kevés nő használja, de használják.
Kettes ne beszelj butasagot, ilyen nincs. Loreto noi megfeleloje Loreta, nem adjak noknek O vegzodessel az eledben, ahogy az Andrea-t sem adjak noknek.
Evekig eltem olaszban, a ferjem is olasz, megkerdeztem, nincs ilyen.
Az Andrea ferfi nev noknek olaszorszagban NEM adjak, erre van masik noi megfelelo, ugyanugy mint a Luca-ra is :)
#8 Ha már Wikipedia:
"Andrea è un nome proprio di persona italiano maschile e femminile; primariamente maschile, si registra un suo uso minoritario anche al femminile."
8:
De ő évekig élt Olaszországban, a férje is olasz és megkérdezte. Nincs ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!